Svineproducenter køber overvågningskameraer

Udgivet d. 07-04-2020

Det er modsvar til aktivister og andre ubudne gæster

Svineproducenter lever i dag med bevidstheden om, at der er mennesker, der er villige til at begå lovovertrædelser i deres forsøg på at sætte svineproduktionen i et dårligt lys.

Senest er det Veganerpartiet, der på tværs af landet har indledt en kampagne, hvor de leder efter beviser for, at reglerne ikke er overholdt på opsamlingspladserne for døde dyr. Og det er ikke første gang, aktivister er ubudne gæster i den danske svineproduktion, og det skaber utryghed.

Kameraovervågningen gør mig tryg

Jørgen Kjørup, der er svineproducent ved Stubbekøbing, har prøvet at have besøg af aktivister, der trængte ind i hans stalde.

Nu har han fået kameraovervågning via Jysk IT:

- Det er en løsning, som giver mig en god tryghed, og så var det til at betale, siger Jørgen Kjørup. 

Se eller gense videoen, hvor Jørgen Kjørup fortæller om sin oplevelse, da aktivister fra Veganerpartiet sidste år brød ind, filmede og lagde optagelserne på Facebook:

 

Sikrer beviser

- Hos Jysk IT får vi lige nu mange henvendelser fra svineproducenter, som ønsker en kameraovervågning. Hvis de skulle komme ud for aktivister, vil de være sikre på at kunne løfte bevisbyrden i forhold til, hvornår og hvordan folk er trængt ind, og om de har begået hærværk, fortæller Simon Husballe, der er IT-konsulent hos Jysk IT.

Den gode nyhed er, at priserne på kvalitets-overvågningskameraer de seneste år er faldet kraftigt, siger han. Det er billigt at komme i gang. Et godt overvågningskamera kan man i dag få for 1.500 kr. plus montering. Så får man et kamera, der leverer gode og skarpe billeder, som faktisk viser, hvad der foregår.  

- I dag findes der desuden så meget god teknologi ude på gårdene, at overvågningen let kan kobles op med landmandens mobiltelefon. Enten kan der live-sendes fra overvågningskameraet, eller det kan indstilles, så der optages og gemmes, så snart kameraet registrerer bevægelse, forklarer Simon Husballe.

Kameraet kan derfor også bruges til overvågning af steder, der er sårbare i forhold til tyveri, som for eksempel dieseltanke, maskinhuse og værksteder.

Kontakt Jysk IT

Tom Jensen er en af Jysk ITs kørende teknikere. Ring 4091 3096 og få fat i Tom eller en af de andre teknikere, som Jysk IT har på landevejene.

Jysk it

Jysk IT er landets største leverandør af kameraovervågning til landbruget. På grund af storindkøb sikres kunderne fornuftige priser, og der er altid en medarbejder klar til at montere kameraet.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere