Arbejder du sikkert?

Udgivet d. 29-09-2021

SAGROs arbejdsmiljørådgivere kan hjælpe med at skabe rammerne for det gode arbejdsmiljø. Med SAGROs nyudviklede digitale løsning ”Bedrift” kan det videre arbejde blive langt mere overskueligt.

Alle landbrug med ansatte skal have en ArbejdsPladsVurdering – i daglig tale en APV.

APV’en skal være skriftlig og kunne fremvises, når Arbejdstilsynet kommer på besøg. APV’en skal derudover opdateres mindst hvert tredje år.

Det er også et krav, at der bliver gennemført en årlig arbejdsmiljødrøftelse. Derudover skal der bl.a. foretages sikkerhedseftersyn af maskiner og udarbejdes kemiske risikovurderinger, der beskriver hvordan der arbejdes med kemiske produkter i virksomheden - f.eks. brug af værnemidler med mere.

- Udarbejdelsen af APV’en og den årlige arbejdsmiljødrøftelse er lovpligtig, men det er langt fra bare en forpligtelse, som virksomheden har i forhold til arbejdsmiljølovgivningen. APV’en er et nyttigt redskab til at forbygge arbejdsulykker og et vigtigt grundlag for arbejdet med det gode arbejdsmiljø, konstaterer Nina Laudal Jensen, der er arbejdsmiljørådgiver hos SAGRO.

Udover at forebygge de små og store arbejdsulykker, som der desværre er alt for mange af i landbruget, er der ifølge hende en række andre gevinster at hente ved at have fokus på arbejdsmiljøet:

- Et godt arbejdsmiljø skaber større arbejdsglæde, og dermed bliver medarbejderne mere motiverede, og produktiviteten vil stige. Er der arbejdsglæde på arbejdspladsen, vil det desuden ofte medføre en mindre udskiftning i medarbejderstaben. I en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft kan det få ekstrem stor betydning.

Få overblik - book en rådgiver

Det kan dog hurtigt - i en travl hverdag - virke uoverskueligt at komme omkring de mange forskellige forhold, der relaterer sig til arbejdsmiljø. Løsningen kan være at booke en dag eller to med en af SAGROs dygtige arbejdsmiljørådgivere og sammen tage på en sikkerhedsrundering på bedriften/i virksomheden.

Du kan blandt andet få råd og vejledning om:

  • Digitalisering af arbejdsmiljøet
  • Opdatering af din APV
  • Den årlige arbejdsmiljødrøftelse
  • Den kemiske risikovurdering
  • Maskinlisten
  • Opdatering af beredskabsplanen

Læs mere om APV, kemisk risikovurdering mm. her.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Nina Laudal Jensen Miljørådgiver 96 29 66 37 20 24 99 97
Nina Laudal Jensen

Gør det let og overskueligt med ”Bedrift”

Ved at samle alle oplysninger og lovpligtig dokumentation i SAGROs nyudviklede, digitale løsning ”Bedrift” bliver arbejdet med bl.a. arbejdsmiljø lettere og meget mere overskueligt.
Læs mere om SAGROs nyudviklede digitale løsning, kundeportalen ”Bedrift” her.

Og læs en nyhedsartikel her.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere