SAGRO anbefaler: Bliv digital i efteråret

Udgivet d. 04-07-2022

Så undgår du panik i månederne op til indførelsen af ny bogføringslov, der gør det obligatorisk at bilag skal gemmes i elektronisk arkiv.


Er man kunde ved SAGRO, vil man opleve, at lovkravet om digitalisering af bilag og opbevaring i et elektronisk arkiv, kan efterkommes let og smidigt. 

SAGRO Regnskab er nemlig allerede godt i gang med de nødvendige forberedelser. 

- Majoriteten af vores regnskabskunder har allerede fået oprettet et elektronisk arkiv, og inden 1. januar 2023, så er der også arkiver klar til de 2.200, som stadig mangler, fortæller Helle Juul Zederkof, der er regnskabschef.

- Vi føler et stort ansvar for vores kunder, og derfor er vi meget påpasselige med, at ingen kommer i klemme, når de nye regler træder i kraft, forklarer hun.

Hvilken løsning vælger du?

For at sikre, at den nye lovgivning bliver overholdt, bliver den enkelte kunde dog nødt til at indføre nye arbejdsgange. Først skal den enkelte bestemme, om opgaven helt og holdent skal lægges i hænderne på SAGRO, eller om man selv vil begynde at scanne sine bilag.

- Vi har kunder, hvor det kniber lidt med IT-kompetencerne, og dem giver vi mulighed for som hidtil at aflevere deres fysiske bilag. Så sørger vi for scanning og arkivering i det elektroniske arkiv, fortæller Helle Juul Zederkof. 

Hovedparten af kunderne foretrækker dog enten selv at scanne og videresende bilagene til deres revisorassistent eller tager skridtet og bogfører selv. Her er SAGRO klar til at hjælpe med oplæring, hvis der er behov for det.

Sæt i gang efter sommer

Regnskabschefen opfordrer på det kraftigste til, at man som kunde benytter perioden fra august og frem til nytår i år til at gøre klar til den nye bogføringslov. Det er nemlig i sidste halvår, hendes medarbejdere har tid til at hjælpe.

- Hele første halvår af 2023 er alle travlt optaget med regnskabsafslutninger, og vi vil meget gerne undgå, at digitaliseringsopgaven skal stresses igennem i månederne op til, at den nye lovgivning træder i kraft 1. januar 2024, understreger hun.

Højere effektivitet

Helle Juul Zederkof ser digitaliseringen som et kæmpe fremskridt – ikke mindst for kunderne. Arbejdet med at håndtere og gemme fysiske bilag er der vist ingen, der vil savne!

- Digitaliseringen giver en højere effektivitet, både for kunden og for mine medarbejdere. Det er også en styrke, at vi får ens arbejdsgange i hele SAGRO. Ikke mindst sikrer det, at vi på tværs af geografien kan hjælpe hinanden, hvis der er spidsbelastning i en afdeling.

FAKTA

Den nye bogføringslov omfatter alle, der har en omsætning på over 300.000 kr. Det betyder, at også ganske små bedrifter og virksomheder bliver berørt. Også ejendomme, der er under afvikling, skal i gang med digitaliseringen. Dels ved man jo ikke, hvornår man får solgt, og dels indføres der en 5-årig opbevaringspligt – vel at mærke af bilag i elektronisk form.

Bogføringsloven er i skrivende stund ikke endeligt vedtaget, men det ligger fast, at loven ikke som først antaget skal gælde fra det kommende årsskifte, men først fra 1. januar 2024. 

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Helle Juul Zederkof Regnskabschef 76 60 22 70 20 54 54 31
Helle Juul Zederkof


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere