Deltagere søges til projekt om stress i landbruget

Udgivet d. 09-12-2021

Livet som selvstændig landmand stiller store krav om hele tiden at være på og træffe beslutninger. Typisk står man alene med ansvaret, og arbejdsdagene er mange og lange. Det medfører et stort pres. Samtidigt betyder strukturudviklingen i mange tilfælde øgede krav til landman-dens ledelsesmæssige kompetencer.

Livet som selvstændig landmand stiller store krav om hele tiden at være på og træffe beslutninger. Typisk står man alene med ansvaret, og arbejdsdagene er mange og lange. Dyrene skal passes hver dag, og man kan ikke udskyde opgaverne, som i andre typer virksomheder. Det medfører et stort pres. Samtidigt betyder strukturudviklingen i mange tilfælde øgede krav til landmandens ledelsesmæssige kompetencer.

Socialkonsulenter og ledelsesrådgivere i landbruget oplever, at flere og flere landmænd udviser symptomer på stress. Derfor igangsættes et projekt som skal modvirke stress-risikoen. I projektet skal findes veje til at forebygge og håndtere stressen, og give landmanden en bedre balance i sit arbejds- og familieliv. Deltagelse i projektet er ganske gratis.

Vi søger derfor deltagere til at medvirke i projektet:

  1. Landmænd som har haft stress eller udviser symptomer på stress. Der vil være tale om et interview, som vil foregå telefonisk og have en varighed af 1 time og
  2. Landmænd som har stress eller symptomer herpå. Der er tale om et handlingsforløb bestående af op til tre samtaler samt introduktion til værktøjer, der kan hjælpe med at håndtere stress. Forløbet afholdes af landbrugets socialkonsulenter og medvirken er gratis.

Ved ønske om at deltage kan følgende kontaktes:

 

Bodil Irene Jensen, Mail: bij@seges.dk, mobil: 5054 7580

Maria Louise Dahl Thyssen, mail : mlda@seges.dk, mobil : 5119 1061.

Projektet er støttet af Velliv Foreningen og Østifterne.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Karen Aagaard Økonomirådgiver 96 29 67 24 60 24 63 69
Karen Aagaard


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere