Alt fra droneopmåling af vandløb til udtagning af lavbundsjord

Udgivet d. 16-11-2023

SEGES producerer jævnligt nye videoer, hvor man kan blive klogere på alverdens tiltag og projekter indenfor dansk landbrug. Herunder har vi samlet fire af de nyeste, hvor du kan blive klogere på ny teknologi, BNBO og udtagning af lavbundsjorde.

 

Vandmættede marker: Ny teknologi kan blive en game changer

Med stigende nedbørsmængder og mere vandmættede marker er det i høj grad vigtigt, at landmand og myndigheder samarbejder om at følge vandløbsregulativerne for at sikre afvandingen. Viden om vandløbsprofiler er en vigtigt grundlag for dette samarbejde.

Martin Carlsen: Derfor er udtagning af lavbundsjord så vigtigt

Underviser på Asmildkloster Landbrugsskole, Martin Carlsen, fortæller her, hvorfor det er så vigtigt for klimaregnskabet at tage kulstårige lavbundsjorde ud af landbrugsdriften.

Landmand Ole: En fin proces med udpegning af BNBO på mine marker

Mød Ole Lyngby Pedersen, landmand ved Odder. Han oplevede, at der blev udpeget to BNBO (boringsnært beskyttelsesområde) på hans marker. Oplev Ole fortælle om processen med de lokale forsyningsselskaber og de nationale myndigheder i det Ole selv betegner som en fin proces til trods for nogle udfordringer.

Landmand Martin Fisker: Derfor bytter jeg gerne min lavbundsjord

Mød Martin Fisker, landmand på Djursland, som netop har afgivet 60 ha. lavbundsjorde, som han tidligere har dyrket græs på. Han fortæller om processen, og hvorfor han hurtigt blev positivt indstillet på at være med i et stort udtagningsprojekt.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Karen V. Thomasen Karen V. Thomasen Miljørådgiver 96 29 69 32 40 11 65 50


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere