Gratis frøposer til parcelhushaven

Udgivet d. 12-09-2019

Ved Åbent Landbrug på søndag deler repræsentanter fra SAGROs ejerforeninger overskydende frø til faunastriber ud til gæsterne.

Landmænd i Midt- og Vestjylland har alene i år sået 239 kilometer nye faunastriber på deres arealer. Nu bliver de overskydende frø fra årets fremstød delt gratis ud ved Åbent Landbrug-arrangementer på søndag.

- På den måde kan folk få mulighed for at etablere en miniature-faunastribe hjemme i parcelhushaven næste forår, forklarer projektleder på faunastriberne, Rasmus Filsø Løbner, SAGRO.

Frøblandingen er økologisk og sammensat af 10 blomstrende, flerårige arter, som man vil have glæde af i en årrække fremover.

Faunastriberne er et fælles initiativ mellem landbruget og de grønne organisationer med det formål at skabe variation i agerlandet.

- Arterne i faunastriberne er en blanding af eksempelvis honningurt, solsikke, cikorie og kløverarter, som tilgodeser den brede fauna, siger Rasmus Filsø Løbner.

Overskydende frø fra såningen af faunastriber bliver nu uddelt til interesserede i små frøposer. Det sker ved Åbent Landbrug den 15. september.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere