Faunastriber breder sig i det jyske

Udgivet d. 12-04-2019

Landmænd og organisationer i ni kommuner deltager i projekt med at skabe fauna til gavn for dyrelivet. Nu er det sidste udkald for denne sæson!

Ideen med, at landmænd anlægger striber af forskellige planter i udkanten af marker, har bredt sig i det midt- og vestjyske.

Og det er nu tid for, at interesserede landmænd kan melde sig til at få sået frøblandingen, der er til gavn for både dyr, fugle og insekter. Tilmeldingsfristen var den 17. april, men nåede du det ikke, så prøv alligevel - der er en god chance for at komme med, hvis du tilmelder dig her henover påsken.

Man kan tilmelde sig dels på hjemmesiden faunastriber.dk, til natur- og vildtrådgiver Rasmus Filsø Løbner, SAGRO eller ved henvendelse til den oprindelige initiativtager, Jens Simonsen, Herning-Ikast Landboforening.

- Det går stærkt lige nu, og i går ringede der 10 og meldte sig til, så vi skal nok komme op på det samme areal som sidste år, siger han.

Med udspring fra Herning-Ikast Landboforening og med Herning Kommune som sponsor, har ideen nu spredt sig til 9 kommuner, der støtter initiativet.

Det betød, at der i 2018 blev tilsået, hvad der svarer til en meter bred stribe planter fra Skagen til grænsen.

Øget diversitet

- Markvildtstiltag som faunastriber, faunapletter, vildtstriber, barjords-striber, insektvolde og lærkepletter giver bedre betingelser for flora og fauna og øger dermed biodiversiteten i agerlandet, siger vildt-rådgiver Rasmus Filsø Løbner fra SAGRO.

Det er da heller ikke kun landbruget, der har set ideen med striberne. Seks grønne organisationer er også med i projektet, sammen med mere end 150 landmænd, der allerede deltager i projektet. Og i efteråret etableredes en hjemmeside og en facebookside med information om striberne og med mulighed for at følge udviklingen i løbet af sæsonen.

Ideen med faunastriber på marker har nu fået så godt tag i det midt- og vestjyske, at landboforeninger og grønne foreninger i ni kommuner arbejder sammen om at etablere yderligere arealer. I 2018 blev der sået 150 km faunastriber i tre meters bredde – eller hvad der svarer til en blomsterstribe i én meters bredde fra Skagen til grænsen, fortæller natur- og vildtrådgiver Rasmus Filsø Løbner, SAGRO.

Disse kommuner og organisationer er med i projektet:

Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Struer, Vejen, Billund, Ringkøbing-Skjern, Varde og Esbjerg kommuner

Det er Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks biavlerforening, Stående Jagthunde i Danmark, Danmarks jægerforbund, Plantning og Landskab


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere