Jørgen Skouboe nedlagde publikum helt uden riffel

Udgivet d. 26-01-2023

Mere end 170 dukkede op til mad og foredrag i SAGROs hus i Esbjerg.

Der kunne ikke mases flere ind i SAGROs hus i Esbjerg, da Sydvestjysk Landboforening bød indenfor til mad og foredrag. For ingen ringere end Jørgen Skouboe kom forbi for at fortælle om sit liv og ikke mindst om de mange programmer, han har lavet i tv-serien Nak og æd på DR. Hele 13 sæsoner er det blevet til indtil videre. 

Der var plads til rigtig mange latterbrøl i salen, men han kom også ind på nogle af de venskaber, han gennem tiden har knyttet; alle med afsæt i at kunne være i og nyde den vilde natur. 

- Det er fantastisk. Hvis man sidder sammen med sin familie, og der ikke er nogen, der siger noget, kan det godt føles lidt ubehageligt. Som en engel der går gennem stuen. Men sidder man udenfor ved bålet, er det helt naturligt bare at holde kæft og nyde det. Det er noget af det, naturen kan, sagde Jørgen Skouboe.

 

Skadevoldende vildt

Aftenen startede dog med fagligt input, og derfor talte naturrådgiver Rasmus Filsø Løbner om, hvordan man i SAGRO arbejder for at hjælpe de mange landmænd, som hvert år oplever tab for mere end 100.000 kr. på grund af f.eks. krondyr eller bramgæs. 

Spørgelysten var stor allerede der, og hvis man så godt efter, havde Jørgen Skouboe selv sneget sig ind for at lytte med. 

Forud for foredragene blev der - helt i Nak og æd-ånden - serveret supermøre spoleben, flødekartofler og bønnesalat. 

- Det var godt nok godt. Og sjovt!, lød det fra en af tilhørerne på vej mod udgangen efter foredragene. 

Så positive ord er det ikke altid, man hører en vestjyde ytre. Og det opsummerede på den måde aftenen ret godt. Jørgen Skouboe nedlagde ganske enkelt publikum, og det endda helt uden riffel. 

 


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere