Grødeskæring uden afgrødeskader

Udgivet d. 15-08-2019

Herning Kommune lægger arbejdsplan for vandløbsvedligeholdelse på nettet – det kan forebygge skader på afgrøder, der endnu ikke er høstet.

Under kommunernes grødeskæring her i sensommeren giver det af og til konflikt, når en entreprenør anretter skade på afgrøderne for at få adgang til vandløbene.

Det problem forsøger Herning Kommune nu at løse ved at offentliggøre de præcise arbejdsplaner, så enhver kan se, hvilken periode, det er planen at skære grøde i et konkret vandløb.

Arbejdsplanerne bliver lagt allerede i foråret, og kommunen har ingen chance for at vide, hvilke uhøstede afgrøder, der eventuelt er på markerne, når åmændene rykker ud. Derfor er den idé opstået, at den enkelte lodsejer skal kunne se, hvornår kommunens entreprenører kommer.
En lodsejer, der bliver opmærksom på, at tidspunktet vil være uheldigt i forhold til en konkret afgrøde, kan så gå i dialog med kommunen. En snak om tingene skulle gerne resultere i smidig løsning, da kommunen gerne vil tage hensyn i det omfang, det er muligt.

På linket herunder kan man klikke på et konkret vandløb i Herning Kommune, hvorefter der åbner sig en dialogboks. Vælger man ”ordinær grødeskæring”, får man præcise datoer for grødeskæring i vandløbet.

https://webkort.herning.dk/cbkort?profile=vandloebsvedligeholdelse&page=mobile-content

- Vi synes vældig godt om Herning Kommunes initiativ, og vi vil stærkt opfordre lodsejerne til at tjekke, om arbejdsplanen kan give anledning til konflikt i nogle områder, siger landboretsrådgiver Helle Borum fra SAGROs politiske sekretariat.

Hun opfordrer andre kommuner til at tage den gode idé fra Herning Kommune op.

- Jeg har ikke kendskab til andre kommuner, der offentliggør arbejdsplaner for grødeskæring, men jeg håber ideen breder sig, siger hun.

 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere