Han tog flere noter, end han plejer

Udgivet d. 02-03-2018

Ungt par var blandt gæsterne, da SAGRO holdt informationsaften om etablering

Johnny Nielsen og Trine Schmidt var til etableringsaften for at blive klogere på, hvordan en overtagelse af Johnnys nuværende arbejdsplads kunne strikkes sammen.

Gården, som Johnny arbejder på er på 560 søer og 210 hektar jord og ejes af en landmand på 72, som gerne vil ud af ejerskabet over en årrække. Derfor tænkes gården generationsskiftet ved succession.

Johnny har arbejdet på gården siden oktober 2016, og blev ansat med henblik på en mulig overtagelse, så han er nu i gang med at se på budgetter og besøge banker sammen med nuværende ejer.

- Jeg ser det som en klar fordel at overtage noget, hvor man har arbejdet i en årrække. Så ved man, hvad besætningen kan yde, og hvad den ikke kan, og så ved man hvor sikringsskabet sidder, hvis strømmen skulle gå, siger Johny Nielsen.

Størrelsen på gården er meget passende, og med mulighed for at udvide til full line-produktion -  og prisen forhandles der lidt om endnu.

Parret, der begge er uddannede agrarøkonomer vil dog ikke eje gården sammen. Trine vil fortsat være driftsleder på en besætning ved Brande.

- Vi mener, at vi er for sårbare, hvis vi skal være på samme sted, og det er godt at kunne få noget inspiration udefra, siger Trine Schmidt.

Johnny Nielsen finder det interessant at se på flere muligheder for finansiering.

- Det kan godt være selveje er lidt gammeldags, så det har været interessant at høre om løsninger med investorer og delt ejerskab, siger Johnny Nielsen.

Aftenen bød på indlæg fra to ny-etablerede landmænd, Esben Thing og Pelle Granhøj Hansen, der har etableret sig med investor og som selveje.

Desuden redegjorde SAGRO rådgivere for muligheder og opmærksomhedspunkter omkring etablering, ligesom Benny Lage fra Vækstfonden fortalte om de faktorer, der ses på i forbindelse med eventuel finansiering herfra.

 

Og fik det unge par så fået noget ud af aftenen?

- Johnny har i hvert fald taget flere noter, end han plejer, siger Trine Schmidt.

 

Tirsdag den 6.marts holdes informationsaften, hvor fokus er generationsskifte

Læs mere om arrangementet


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere