Jeg er taknemmelig for at det lod sig gøre

Udgivet d. 20-06-2019

Ung og ældre landmand havde fælles interesse i at få handel gennemført

Jens Peter Mølleskov fik muligheden for at etablere sig i 2015 takket være ejerens vilje til at udstede sælgerpantebrev og dermed låne 2,5 mio. til ham.
- Det var jo på mit glatte ansigt, fortalte Jens Peter Mølleskov, fra Herningområdet, de omkring 55 fremmødte, da SAGRO onsdag holdt sælgermøde i Holstebro.
Netop finansiering er typisk en stor udfordring for de unge.

- Nogle banker kræver op til 30 procent i egenkapital for at medfinansiere, og det er nogle  gange helt umuligt for unge at komme i gang på de betingelser, sagde cheføkonom, Morten Dahl Thomsen.

For Jens Peter Mølleskov gik handlen i stå, men blev genoptaget efter nogle år. Et af hans råd til sælgerne var at blive klædt tidligt på til at forberede deres exit fra landbruget – herunder at se realistisk på, hvad gården kan koste, hvis en ung skal overtage den og drive den videre.

En af gæsterne var Carsten Østerby, der gennem de seneste år har været i proces med at generationsskifte ejendommen i Møborg. Far og søn har til nu ikke kunnet finde frem til en strategi, der gjorde generationsskiftet muligt, men er nu nået nærmere end løsning og ser på mulighederne igen.

Carsten Østerbys råd til unge mennesker er, at de fra dag ét begynder at indbetale til pension, så deres pension ikke skal trækkes ud ved et senere salg, hvilket risikerer at give en måske urealistisk høj salgspris.

SAGRO har over de seneste år rådgivet omkring økonomi, finansiering  og skatteforhold i forbindelse med ejendomshandler og har erfaring for, at de unge, der er kommet i gang med den rigtige prissætning, rent faktisk tjener gode penge.

Jens Peter Mølleskov.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Morten Dahl Thomsen Cheføkonom 96 29 68 50 21 65 61 70
Morten Dahl Thomsen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere