Hold øje med vandet i dine vandløb

Udgivet d. 28-10-2020

Mangel på grødeskæring langs naturarealer kan give udfordringer

I Sydvestjysk Landboforening har formanden, Niels Laursen, noteret sig, at kommunerne prioriterer vandløbsstrækninger i tilknytning til landbrugsjord højt, når det gælder vandløbsvedligehold. Det sætter han selvfølgelig pris på.

- Men vi ser desværre nogle steder, at kommunerne ikke passer vandløbsstrækninger ind igennem naturområder, og det giver en flaskehals i vandløbet, forklarer han.

Det kan få store afvandingsmæssige konsekvenser for de marker, der afvander til vandløbet opstrøms naturområdet, mener han, og minder om, at kommunerne er forpligtigede til at følge vandløbets regulativ. Hvis kommunen forsømmer sin vedligeholdelsespligt over en længere årrække, kan det blive besværligt at vende tilbage til et fornuftigt niveau af vedligehold i vandløbet.

Han opfordrer derfor til, ikke kun at holde et vågent øje med vandløbene i tilknytning til egne arealer, men også de vandløbsstrækninger der løber igennem naturområderne. Brug kommunernes app til at rapportere problemer eller ring til kommunen. (I Esbjerg hedder appen TipTak i Esbjerg, i Varde Giv et praj).


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere