Ikke flere lån til betaling af moms og A-skat

Udgivet d. 15-09-2021

Regeringen har meldt ud at, der ikke kommer flere tilbud om lån til betaling af moms og A-skat til de virksomheder, der stadig er påvirket af corona-krisen.

Regeringen har meldt ud at, der ikke kommer flere tilbud om lån til betaling af moms og A-skat til de virksomheder, der stadig er påvirket af corona-krisen. Derimod er der indgået en bred politisk aftale om at udskyde tilbagebetalingsfristen på momslån for de små og mellemstore virksomheder, der forfalder til betaling den 1. november 2021 og den 12. februar 2022, til den 1. april 2022. (Aftalen kan findes her)

- Aftalen omfatter således ikke A-skattelån, ligesom momslån med tilbagebetalingsfrist den 1. november 2022 ikke er omfattet, siger Maria Lund Jensen, der er skatterådgiver hos SAGRO.

Hvis virksomheden ikke har mulighed for at betale momslånet ved gældende betalingsfrist, har virksomheden mulighed for at oprette en betalingsordning. Det kræver dog, at virksomheden opfylder en række betingelser (nuværende betingelser kan findes her.).

Med aftalen er der dog lagt op til at den maksimale periode for afdragsordninger på skattekontoen udvides fra 12 til 24 måneder. Renten på Skattekontoen udgør 0,7 % pr. måned og tilskrives månedligt, hvilket omregnet svarer til en årlig rentesats på 8,73 %. Renten ikke fradragsberettigede i den skattepligtige indkomst.

- Betalingsordningen er i øvrigt betinget af, at virksomheden overholder alle betalingsfrister samt alle indberetningsfrister. Kommer virksomheden for sent med bare en enkelt betaling, forfalder hele gælden til betaling, siger hun.

Der tages forbehold for endelig lovændring. Aftaleparterne er dog enige om aftalen, samt at lovforslag skal hastebehandles.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Maria Lund Jensen Skatterådgiver 76 60 24 71 21 60 63 88
Maria Lund Jensen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere