Vær opmærksom på din skat inden nytår

Udgivet d. 14-12-2020

Da flere skatteregler har ”skæringsdag” ved årsskiftet, skal du som landmand mv. være opmærksom på en række skattemæssige forhold.

Der er flere generelle skattemæssige forhold, det kan være en god idé at forholde sig til netop nu.

Har du brug for råd og vejledning i forhold til at få afklaret dine skattespørgsmål inden nytår, sidder SAGROs skatterådgivere og -specialister klar til at hjælpe dig.

Hvis du har betalt for lidt i skat i 2020, kan du vælge at betale restskatten senest den 30. december 2020, så du dermed helt undgår at skulle betale renter. Betaler du senest den 1. juli 2021, betaler du en dag-til-dag rente på 1,8 procent af restskatten fra 1. januar 2021 til og med den dag, du betaler.

Skattestyrelsen stiller en beregner til rådighed på tast-selv. Vælger du først at betale efter 1. juli 2021, vil Skattestyrelsen opkræve et fast procenttillæg på 3,8 procent. 

Vente eller betale nu?
Hvis du benytter virksomhedsordningen, og det er der, du har pengene, kan det være en fordel at vente med at betale din restskat til primo januar 2021, hvis du i løbet af 2020 har hævet store beløb til privat. Din skatterådgiver kan vejlede dig om det bedste tidspunkt for indbetaling af restskatten.

Har du betalt for meget i forskudsskat i løbet af 2020, kan du senest 31. december 2020 søge om at få beløbet tilbagebetalt. Du får ikke renter af beløbet, hvis du søger om at få det udbetalt inden årsskiftet. Du får dog heller ikke renter af beløbet, hvis du venter med at få den overskydende skat automatisk retur i foråret 2021, da renten for procentgodtgørelse på overskydende skat for indkomståret 2020 udgør 0 procent. 

Men mangler du likviditet, kan det være en fordel at søge om udbetaling af skatten fremfor at hæve på kassekreditten.

Feriepenge kan udløse topskat
Er du en af dem, der har benyttet dig af muligheden for at få udbetalt indefrosne feriemidler, f.eks. fra det arbejde du har ved siden af landbruget, vil din skattepligtige indkomst som udgangspunkt være blevet noget større end forventet. Det kan f.eks. betyde, at din samlede indkomst overstiger topskattegrænsen, som i 2020 er på 531.000 kr. efter AM-bidrag. Hvis du vil undgå topskat, kan du overveje at nedbringe din indkomst ved indbetaling på en fradragsberettiget pensionsordning.

Et tjek af forskudsopgørelsen for 2021 er også en rigtig god idé. Måske vil du drage gavn af at forholde dig til befordringsfradrag, fradrag for gaver, boligjobfradrag, afskrivningsregler efter køb af maskiner og inventar og deling af overskud mellem ægtefæller

Derudover er det en god idé at være opmærksom på reglerne for, hvor meget du kan indbetale og få fradrag for i forhold til dine pensionsordninger.

Du kan læse mere i denne sammenfatning fra SEGES, Landbrugsinfo.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Niels Aksel Dalgas Skattespecialist 76 60 24 70 25 57 99 02
Niels Aksel Dalgas


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere