Kompensation understøtter flere minkavlere

Udgivet d. 03-06-2020

Omkostningsniveauet er reduceret til et absolut minimum

92.000 kroner.

Det er det maximale beløb, som minkavlere kan få som kompensation for faldende omsætning som led i én af regeringens Corona-hjælpepakker.

Det kan måske for nogle være en dråbe i et oprørt hav, mens det for andre kan være lige præcis den redningsplanke, der kan holde liv i forretningen.

- Rigtigt mange minkavlere har været gode til at reducere deres omkostninger til et absolut minimum, så de har gjort, hvad de selv kunne. Kompensationen for den manglende omsætning kan derfor være rigtigt vigtig, siger  virksomhedsrådgiver Christian Primdahl, SAGRO.

- Vi håber alle sammen på, at Covid-19 er på tilbagetog, og at vi snart kan afholde fysiske auktioner igen.

SAGRO har omkring 250 minkkunder, og der er på nuværende tidspunkt søgt kompensation for knapt halvdelen.

Langt de fleste af kunderne er mærket af nedgangen, blandt andet som følge af at auktionerne ikke har kunnet afvikles på normal vis.

 

- Avlerne har solgt langt færre skind sammenlignet med sidste år, så selv om sidste år ikke var godt, har der været tale om en klar nedgang i omsætningen, siger Christian Primdahl. Vi gik fra et dårligt niveau til et om muligt endnu lavere.

Der vil dog være tilfælde, hvor avlere ikke kan komme i betragtning. Det er blandt andet, hvis der under samme CVR-nummer er andre driftsgrene, der har oplevet en stigende omsætning, så den samlede omsætning ikke er faldet tilstrækkeligt.

SAGRO har hjulpet minkavlerne med ansøgningerne siden medio maj, hvor informationen om den seneste bekendtgørelse blev offentliggjort, og en stor del af ansøgningerne er allerede behandlet og pengene udbetalt.

- Det er gået forholdsvist hurtigt med at få pengene ud. Det bedste eksempel er kunde, som fik pengene udbetalt allerede dagen efter ansøgning, siger Christian Primdahl.

 

Går i gang med anden runde

Ansøgningsrunden strækker sig frem til 31. august, hvor også den anden kompensationsordning for faste omkostninger udløber.

Her har SAGRO ikke søgt for kunderne endnu, da ansøgningen for 4 måneders-perioden først er åbnet ultimo maj.

- Vi valgte i første omgang den lidt mere enkle ordning, så vi kunne drage vores erfaringer. Samtidig er der en del af de oplysninger, vi får nu, som vi kan genbruge i den anden kompensationsordning i forhold til omsætning, siger Christian Primdahl.

Mens der er tale om ensartede beløb i den første kompensationsordning, vil det være langt mere individuelt, hvilke beløb der kommer i spil, når det handler om faste omkostninger.

 

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Christian Primdahl Virksomhedsrådgiver 96 29 66 69 61 31 50 57
Christian Primdahl


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere