Landbrugets Oplevelsesplads klar til at slå dørene op endnu en gang

Udgivet d. 25-04-2023

Pladsen indvies tirsdag d. 2. maj kl. 9.00, hvor man kan opleve dyr og “minimarker” og få en pølse og et glas saft.

For andet år i træk slår Landbrugets Oplevelsesplads dørene op på marken ved Måbjerg Kirke i Holstebro. Pladsen åbnes med et brag af et åbningsarrangement, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

På Landbrugets Oplevelsesplads vil man kunne komme helt tæt på kalve, grise, geder og lam, og det vil være muligt at se, hvordan man sætter kartofler og sår korn. Der vil også være et mindre “halmhus”, hvor børnene kan tumle.

Pladsen skal primært fungere som en oplevelsesplads for mindre børn, som er nysgerrige efter at vide, hvor maden kommer fra, men alle er selvfølgelig velkomne.

På pladsen vil man kunne opleve de “klassiske” danske landbrugsdyr og dyrebørn såsom ko og kalv, gris og småsgrise, får med lam, ged med kid ligesom der vil være hestevognskørsel

 

Landbruget må komme til byen
For blot én generation siden havde næsten alle danskere en familiær relation til landbruget, men sådan er det ikke mere.

- Dengang kom folk fra byen og besøgte landbruget. Nu skal landbruget komme til byen for at få dialogen i gang, og det er det, vi endnu en gang gør med Landbrugets Oplevelsesplads. Derfor håber vi på at se så mange børn i alle aldre som muligt, siger Kristian Gade, der er formand hos Holstebro Struer Landboforening.

Hver tirsdag mellem kl. 9.00-11.00 vil der være en landmand på stedet i maj og juni måned, som nysgerrige kan stille spørgsmål til og lære mere om dansk landbrug. Pladsen er ubemandet i juli, men i august og en del af september vil den igen være bemandet om tirsdagen.

Til åbningen vil der være gratis pølser og saftevand til alle fremmødte.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere