Landmænd indstillet af SAGROs ejerforeninger høster fornemme priser

Udgivet d. 09-11-2023

På årets delegeretmøde blev tre danske landmænd hyldet. To af disse var indstillet af SAGROs ejerforeninger.

Priserne Årets Unge Landmand og Landbrugets Samfundspris 2023 gik til SAGRO kunder, der var indstillet af hhv. Holstebro Struer Landboforening og Sydvestjysk Landboforening. 

Begge prismodtagere blev hyldet på delegeretmødet i Herning, og glæden var selvfølgelig stor. Vinderen af Årets Unge Landmand 2023 blev griseproducent Casper Bech Poulsen, der var indstillet af Holstebro Struer Landboforening, og han udtalte fra talerstolen:

- Hold da op. Tusind tak. Tusind tak for indstillingen og tak for prisen. Jeg har ikke forberedt den store tale, jeg er meget benovet. Jeg vil bare gerne sige til jer andre i finalefeltet: Vi havde alle fortjent den her, og jeg er glad for at høre, at der var så mange indstillinger, for det giver mig en tro på, at der er mange andre som mig, der tror på vores erhverv, sagde han til et stående bifald fra salen. 

Casper Bech Poulsen ejer Bakkegården, en full-line produktion af 11.000 årlige slagtegrise fra 315 søer. Sammen med æren modtager Årets Unge Landmand et kontantbeløb på 30.000 kr. 

Landbrugets Samfundspris 2023 gik til Kristian Therkildsen der er økologisk mælkeproducent i Kvong ved Varde og indstillet af Sydvestjysk Landboforening. Kristian Therkildsen har spillet en stor rolle i forbindelse med anlæggelsen af en bræddesti i den genoprettede Kvong Mose, hvilket var grunden til, at han vandt Landbrugets Samfundspris 2023. 

Fra talerstolen kunne Kristian Therkildsen meddele, at prisen ikke kun var hans fortjeneste. 

- Jeg vil med ære bringe prisen tilbage til Kvong, og den vil gå ubeskåret til foreningslivet, sagde Kristian Therkildsen. 

Sammen med Landbrugets Samfundspris titlen modtager Kristian Therkildsen en check på 25.000 kr, der er øremærket til at holde en fest for venner og lokalsamfund. En velfortjent fejring af vinderen og alle involverede.

Udover disse to priser, blev Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2023 også uddelt på delegeretmødet. Denne pris gik til den fynske griseproducent Hans Sørensen.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere