Fed oplevelse at være til Folkemøde

Udgivet d. 18-06-2018

3 yngre lokale landmænd var skeptiske, men bagefter var de helt solgt

Her deltager Anders Nørgaard i en direkte debat på P1 om ulve med blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Tekst: Lilli Snekmose

Landbrug & Fødevarer havde inviteret 8 yngre landmænd fra hele landet som særlige gæster til Folkemødet på Bornholm. Blandt dem var tre fra SAGROs område, nemlig Hans Christian Gæmelke, Jysk Landbrug, Anders Nørgaard, Holstebro Struer Landboforening, og Jesper Arnth, Sydvestjysk Landboforening.

- Vi var inviteret til at deltage i debatter, og så var det generelt bare meningen, at vi skulle følge og vurdere, hvad Landbrug & Fødevarer investerer i Folkemødet, fortæller Jesper Arnth.

De 8 landmænd fik fra begyndelsen et oplæg om, hvilken betydning, Landbrug & Fødevarer lægger i deltagelsen. Det efterlod dog de 8 ret skeptiske.

- Men nu har jeg fået et kig ind i det politiske maskinrum, og nu tror jeg på, at Landbrug & Fødevarer virkelig opnår noget. Der foregår simpelthen så meget dialog, og aldrig har jeg set så mange ministre og embedsfolk samlet på ét sted, siger Jesper i telefonen - nu hjemme i stalden i Outrup igen.

Han er imponeret over alt det, der foregik, og han føler, at han så politiske beslutninger blive født:

- Jeg har hørt Jakob Ellemann love, at vi inden sommerferien har en definition på en problemulv, og at ministeren sørger for, at der bliver en hurtig sagsbehandlingstid, hvis man søger om at skyde sådan en ulv. Og jeg tror også, at politikerne på tværs af partiskel blev rimeligt enige om, at der skal være konkrete fakta, før der indføres flere sprøjtefri zoner ved drikkevandsboringer, fortæller han.

Rækkevidden af Folkemødet ser han i det faktum, at landbrugspakken i 2016 er resultatet af frø, der blev sået på Folkemødet i 2015.

Og den bedste oplevelse på Folkemødet 2018?

- Det var at høre Prins Joakim rose landbruget. Han sagde, at ser man dansk landbrug i globalt perspektiv, så forstår man, at danske landmænd er i verdensklasse. Det var rart at høre, siger Jesper Arnth.

Prins Joakim som gæst i Landbrug & Fødevarers debattelt.

De tre musketerer: Hans Christian Gæmelke, Jysk Landbrug, Anders Nørgaard, Holstebro Struer Landboforening, og Jesper Arnth fra Sydvestjysk Landboforening.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere