Politisk Forum Kvæg blev klogere på ny lov om hold af malkekvæg

Udgivet d. 27-09-2023

Politisk Forum Kvæg har været på en spændende studietur rundt i Jylland, arrangeret af Rasmus Kjelsmark fra Byggeri & Teknik.

Politisk Forum Kvæg har været på en spændende studietur rundt i Jylland, arrangeret af Rasmus Kjelsmark fra Byggeri & Teknik. Formålet med turen var at dykke ned i den kommende lovgivning indenfor kvæg, som forventes at træde i kraft fra sommeren 2024. En lovgivning som vil medføre betydelige ændringer indenfor kælvningsfaciliteter i staldene, og det var derfor af stor interesse for alle deltagerne.

Studieturen startede hos Torben Pedersen i Holsted, hvor de fik en imponerende rundtur i hans splinternye kælvningsstald, der blev opført i 2021. Stalden tjente som et inspirerende eksempel på, hvordan de kælvende køer hurtigt og effektivt kan flyttes over i enkeltbokse. Det var tydeligt at se, hvordan moderne teknologi og design kan optimere arbejdsprocesserne og skabe bedre forhold for både dyrene og landmændene.

Efter besøget hos Torben Pedersen var der et fagligt oplæg ved Rasmus Kjelsmark om den kommende lovgivning og dens specifikke krav. Dette oplæg gav deltagerne en dybere forståelse for, hvad de står overfor i fremtiden, og hvordan de bedst kan tilpasse sig de kommende ændringer.

Turen fortsatte derefter til Emil Vestergaards bedrift ved Holstebro, hvor deltagerne igen fik en omfattende rundtur i hans stalde med kælvningsfaciliteter. Dette besøg gav deltagerne mulighed for at se, hvordan forskellige landmænd implementerer løsninger i praksis og tilpasser dem til deres egne behov.

Politisk Forum Kvæg har som mål at sætte fokus på de nøjagtige krav, den kommende Lov om Hold af kvæg i 2024 indebærer, og hvordan mælkeproducenter bedst kan opfylde disse.

- Studieturen har været en værdifuld kilde til viden og inspiration, der vil hjælpe medlemmerne i at træffe velinformerede beslutninger og finde de bedste måder at imødekomme de kommende udfordringer på. Samtidig har turen også styrket samarbejdet indenfor Politisk Forum Kvæg og skabt et fællesskab omkring de kommende tiltag indenfor kvægbrug, siger Mille Kehlet Merrild, der er politisk rådgiver hos SAGRO. 

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Mille Kehlet Merrild Mille Kehlet Merrild Politisk rådgiver 96296912 20484688


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere