Regn kan stoppe høsten – men ikke TAKKE TOUREN

Udgivet d. 19-08-2021

På løbets anden etape, der var præget af enorme mængder regn, gik ruten blandt andet forbi formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard.

Dagens rute fra SAGROs hus i Herning til huset i Billund så egentlig ikke ud af noget på papiret, men den skulle vise sig at blive både længere og hårdere end beregnet.

Fra morgenen blev feltet med SAGROs rådgivere og adm. direktør sendt godt afsted med hjælp fra Sven Agergaard, formand for Herning-Ikast Landboforening.

 

Vejret på den første del af etapen viste sig bedre end vejrudsigten havde lovet.

 

Det første stop var hos Anders Hvid Grosen ved Bording, som har en bedrift med kvæg. Anders er ved at skalere ned på forretningen, så der er blevet mere fritid og overskud i hverdagen.

Value cannot be null. Parameter name: source

På vej sydpå gennem landet kom regnen væltende. Derfor var det også begrænset hvor mange landmænd vi mødte i marken nu da høsten blev sat på pause.

 

Ved Give besøgte feltet Henrik Bovbjerg fra Bovbjerg Økologi som leverer økologiske sopolte til andre økologer. Søer og smågrise lever under åben himmel i et terræn med både græs og skov. Gården består af 185 ha agerjord og 600 søer plus ungdyr. Bedriften har med sit koncept blandt andet vundet prisen som Årets Frontløber.

 

Teamet af medarbejdere ved Bovbjerg Økologi.

 

Dagens sidste besøg blev hos Ingebeth og Søren Søndergaard. Som formand for Landbrug & Fødevarer har Søren også kun ros til landbrugserhvervet, som gennem hele coronakrisen har produceret fødevarer til både Danmark og udlandet.

- Jeg er meget stolt af hele vores erhverv, der har leveret fra dag ét under coronakrisen. Det er helt fra primærproduktionen, slagterierne, mejerierne og forarbejdningsvirksomhederne, sagde han.

 

 

Der blev både zigzagget og kørt forkert flere gange på ruten ned gennem landet. Og det var derfor et samlet felt af trætte, våde men glade ryttere, der midt på eftermiddagen trillede ind hos SAGROs hus i Billund efter 120 km.

At møde alle jer landmænd ude på bedrifterne er en sand fornøjelse. Overalt er der blevet taget godt imod os, når vi pludselig står i gårdspladsen med vores cykler. I landmænd og medarbejdere har med rette fortjent et skulderklap for den store indsats I yder.

Læs om TAKKE TOURENs 1. etape fra Herning til Holstebro

 

FAKTA OM TAKKE TOUREN

1. etape: Holstebro til Herning – 95 km – fredag d. 13. august

2. etape: Herning til Billund – 120 km – mandag d. 16. august

3. etape: Billund til Esbjerg – ca. 90 km – fredag d. 27. august

4. etape: Esbjerg til Holstebro – ca. 150 km – fredag d. 3. september

SAGROs adm. direktør Torben Jensen er den glade giver af gaveæsken med blandt andet farmertrøjer, kage og fyraftensøl når vi ruller ind på gårdspladsen hos de landmænd vi besøger på TAKKE TOUREN.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere