Flere end 50 landmænd fik besøg af de dannebrogsklædte ryttere på Takke Touren

Udgivet d. 08-09-2021

Midt under corona-krisen for halvandet år siden startede jyske landmænd en kampagne med dannebrogsflag på traktorerne - det initaitiv har SAGRO med Takke Touren fulgt op på gennem den seneste måned.

I foråret 2020 stod Danmark og resten af verden midt i en global krise, da coronavirus spredte sig hastigt. Dengang gik landmænd i Midt- og Vestjylland sammen om en flagaktion, hvor der blev sat dannebrogsflag på traktorerne, for at signalere fællesskab, optimisme og stolthed over det landbrug, som hjalp med at holde fødevare-Danmark i gang på trods af krisen. Et initiativ som Statsminister Mette Frederiksen blandt andet roste på et af de mange pressemøder.

Her halvandet år senere har SAGROs rådgivere fulgt op på den flotte indsats, som landmændene og medarbejderne i erhvervet har ydet - og stadig yder.

På fire etaper og mere end 400 km. har vi, iklædt Dannebrogs-Trikot, cyklet vores område tyndt med hilsener og hyldest til alle de landmænd, vi mødte på vores vej.

Den sidste etape - Kongeetapen - endte på torvet i Holstebro, hvor formand for Holstebro Struer Landboforening Kristian Gade og Borgmester i Holstebro H.C. Østerby tog imod feltet.

- Det er fantastisk, at landbruget har holdt hjulene i gang. Vi plejer jo at sige, at hele Danmarks spisekammer er lige udenfor døren i vores område, så derfor er jeg utrolig glad for, at de danske landmænd har opretholdt hele produktionen og sørget for, at vi har fået noget på tallerkenen og i glassene også under corona, sagde borgmesteren blandt andet under sin tale.

Se filmen fra 4. etape af Takke Touren:

Ikke alt gik efter planen på cykelturen rundt i landet. Se fraklippene i filmen her:

En af de landmænd der fik besøg på 4. etape af Takke Touren var Lone Andersen, viceformand for Landbrug & Fødevarer og formand for Familielandbruget.

Undervejs på Takke Touren tog feltet en spurt ned over en stubmark. Se her hvem der blev vinderen i feltet.

A: Jens Peder “Pedalpisker”
B: Torben “Tempotyr” Jensen
C: Niels “Langdistance” Laursen

Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere