Ribe Dyrskue 2021: Flere dyr end nogenside – og nok for al fremtid

Udgivet d. 13-07-2021

Årets Dyrskue i Ribe sætter rekord når det kommer til antallet af dyr på pladsen.

Efter et år uden større arrangementer vender Ribe Dyrskue tilbage med flere dyr end nogensinde før. Mange dyreudstillere har ventet på igen at kunne udstille deres dyr og de møder i stor stil op ved Ribe Dyrskue den 30. juli. Hertil kommer, at de fleste dyrskuer i Danmark har måtte aflyse for andet år i træk. Derfor vil dyreudstillere fra hele landet valfarte til Ribe Dyrskue, som er sluppet igennem nåleøjet af genåbningsregler.

- Aldrig før har der været så mange tilmeldte dyr, og det er på trods af, at der har været afholdt Ribe Dyrskue på Hovedengen i 156 år. Vi er enormt glade for den store opbakning fra vores faste dyreudstillere og byder også velkommen til de mange nye udstillere fra rundt omkring i landet, siger Karen Kjær, formand for Dyrskue-udvalget.

Dyrskue-udvalgets holdning har været, at man så vidt muligt ikke ville afvise dyreudstillere som ønsker at komme til Ribe. I stedet er der fundet ekstra dommere og der bliver opsat flere bomme og grinder til de mange dyr.

- Det bliver et helt ekstraordinært dyrskue, og vi kommer nok aldrig til at opleve så mange dyr i Ribe igen, siger Karen Kjær.

466 dyr på pladsen

Der er tilmeldt 384 dyr til vurdering, hvilket overgår år 2000, som var det tidligere rekord-år. Ud over de tilmeldte dyr er der masser af kalve, føl, lam og kid samt forskellige aktiviteter med dyr. Der er fx hundene som stiller op i Ribe Dyrskue Mesterskabet i Agility, ponyridning for børn og grislinger i Grisevæddeløbet. Tæller man alle dyrene på pladsen sammen, så ender det samlede antal på 466.

Der vil ikke kun være mange dyr, men også mange forskellige slags. Man vil kunne se 63 racer fordelt over malkekvæg, kødkvæg, heste, ponyer, får, geder og kaniner.

- Der kommer langt flere forskellige racer end vi før har set. Man vil i år kunne opleve gamle historiske racer inden for kvæg og får. Der vil også være mange særlige hesteracer. Bl.a. kommer Danmarks største hest og en frederiksborghest med kongelige aner, siger tovholder Jens Christiansen.

I området hvor dyrene står, bliver der opsat skilte, hvor publikum kan læse om historien og særlige karakteristika for hver enkelt race.


Et særligt dyrskue-år

Ud over de usædvanligt mange dyr, så vil der i år også være kontrol af coronapas ved indgangen. Der er også lavet en række tiltag for at sikre et trygt dyrskue. Det store Fødevaretelt bliver ikke hejst og madboderne vil i stedet stå ude på pladsen med ekstra mange borde-bænke sæt. Der opfordres også til at besøgende køber billetterne hjemmefra for at mindske kødannelser ved indgangen.

Arrangørerne bag Ribe Dyrskue fortæller, at ambitionen har været at lave et helt almindeligt dyrskue, omend i en speciel tid. Gamle kendinge som VM i Gummistøvlekast, Ribe Dyrskue Mesterskabet i Agility og Grisevæddeløbet er derfor at finde i programmet. Rundt på pladsen vil der være optog med veteran-traktorer, diskussionsparate lokalpolitikkere på valg og et væld af de nyeste landbrugsmaskiner.

Billetter kan købes på RibeDyrskue.dk


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere