Skaf en medhjælper – nu!

Udgivet d. 24-03-2021

Når et landbrug akut mangler arbejdskraft, gælder det om at kunne handle hurtigt. Det kan vi i SAGRO.

Pludselig står du med en helt uventet sygemelding. Eller opsigelse. Eller der skal i al hast skaffes folk til en ny aktivitet på bedriften. Eller en ny bekendtgørelse sætter brat en stopper for udenlandske praktikanter på grund af corona!

I den slags akutte situationer, hvor hurtighed kan være afgørende, har løn- og HR-rådgiver Rikke Frølund-Bastrup god erfaring med at finde en løsning. Hun hjælper med markedsføring og effektiv annoncering,

- Det kan som regel klares med en telefonsnak med kunden, hvis det drejer sig om profiler, der skal passe grise, hjælpe med malkning eller i marken. Nogle gange er det et længere vikariat eller en weekendafløser, men som regel er det ordinære stillinger, fortæller hun.

Tit vil der være krav om erfaring fra en lignende stilling, men denne type job kræver sjældent en landbrugsfaglig uddannelse.

- Det hænder, at vi allerede har kandidater med de ønskede kvalifikationer i cv-databasen, men ellers hjælper jeg med at sammenfatte et kort opslag til sociale medier, der har blikfang og skaber interesse blandt potentielle kandidater.

Rikke understreger, at det er vigtigt, at kunden selv deler opslaget i sit eget netværk og beder medarbejderne gøre det samme.

Klaret på 5-10 dage

Typisk er de første ansøgninger eller henvendelser modtaget efter 5-10 dage, og mange har allerede haft besøg af de første kandidater. Ofte vælger kunden selv at tage samtalen for at gøre det hurtigere og holde omkostningen nede. Men der er mulighed for at sparre med Rikke Frølund-Bastrup, eller at hun er med til samtalen.

For at få opslaget spredt, benytter hun sig af mange forskellige kanaler, afhængig af profil og geografi i stillingsopslaget. Hun nævner Facebook, LinkedIn og Jobnet, mens relevante stillinger også formidles til landbrugsskolerne. Typisk forsøger hun sig først på gratis portaler, inden hun foreslår kunden at benytte medier med betaling.

- Der er en stor succesrate, og for ca. halvdelen har jeg deaktiveret opslagene efter 2 uger, da de har fået mange henvendelser og allerede har ansat en ny medarbejder, fortæller hun.

I de tilfælde, hvor stillingen ikke er besat, tager hun en snak med kunden for at afklare, om der måske skal justeres på krav, arbejdsopgaver, forventninger eller løn.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Rikke Frølund-Bastrup Løn- og HR-rådgiver 96 29 66 52 40 83 35 68
Rikke Frølund-Bastrup

fakta

Rikke Frølund-Bastrup er klar til hurtig hjælp med annoncering og synlighed, når det skal gå stærkt med at skaffe en medhjælper i landbruget.

Hvis der er behov for hjælp til samtaler, kontraktskrivning eller onboarding, kan man også få hendes assistance.

SAGRO hjælper også gerne med at få besat specialiststillinger eller stillinger med ledelsesansvar, men her er processen mere omfattende.

Rikke Frølund-Bastrup, HR- og lønrådgiver, tlf. 9629 6652, mobiltlf. 4083 3568, rib@sagro.dk.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere