Vær med til en succes

Udgivet d. 30-11-2020

Tilmeld dig Faunastriber 2021 og få faunastriber som øl

I landbruget vil gerne vise, at vi tager hånd om naturen, miljøet og al den biodiversitet, som vi kan hjælpe på vej med gode tiltag.

Et af den slags tiltag, er Faunastriber, som blev etableret af landmænd i Herning-Ikast Landboforening i 2015, og som siden har spredt sig til mindst otte midt- og vestjyske kommuner.

Der er tale om et frivilligt projekt, hvor landmænd og jordejere får sået grønne striber ved markerne, til gavn for insekter, fugle og pattedyr. Der er typisk tale om mindre parceller, markspidser eller andre svært dyrkbare områder. Nogle landmænd vælger dog også at plante striberne på gode jorder, hvor de gør gavn for insekter og fauna og samtidig sender et signal til forbipasserende om, at landbruget gør en aktiv miljø- og naturindsats.

Du kan også være med – både hvis du er landmand – eller bare lodsejer.

Hvis du har jord i en af de medvirkende kommuner og melder dig til inden årsskiftet, kan du endda få fire af de faunastribe-øl, der i sommer blev brygget af blandt andet blomster fra faunastriberne. Det skete i forbindelse med 5 års fødselsdagen for projektet.

Når du har tilmeldt dig projektet på www.faunastriber.dk kan du frem til februar 2021 kvit og frit hente 4 flasker faunastribe-øl hos SAGRO i enten Holstebro, Herning, Billund eller Esbjerg.

Nedenstående kommuner forventes deltage i 2021:

Herning
Holstebro
Struer
Vejen
Billund
Ringkøbing-Skjern
Varde
Esbjerg

 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere