Vi kigger på fugle… og årsregnskab

Udgivet d. 15-03-2024

Torsdag d. 14. marts, blev der afholdt generalforsamling i Familielandbruget VEST-Jylland i Herning. En god kombination af fagligt indhold, hygge, regnskab og selvfølgelig valg til bestyrelsen.

Familielandbruget VEST-Jylland, er udover sine mærkesager blandt andet kendt for sine hyggelige generalforsamlinger, og årets udgave var ingen undtagelse. Aftensmaden blev skyllet ned med sodavand, øl og rødvin inden formanden, Peter Kock, fik dæmpet forsamlingen og budt velkommen til aftenens faglige og inspirerende indlæg.

Det var nemlig et indlæg om førstehjælp til agerlandets fugle ved biolog Emil Grøn fra SAGRO samt formand for DOF-Vestjylland, Lars Holm Hansen.

- Hvis vi skaber gunstige områder for insekterne i agerlandet, vil det helt automatisk også tiltrække fugle og andet liv. Så når de 4% uproduktive arealer skal findes og udtages, er det værd at kigge ind i småbiotoper, faunastriber osv., sagde Emil Grøn. 

Formandens beretning
Da ”fuglen var fløjet”, tog formand for Familielandbruget VEST-Jylland, Peter Kock, ordet for at fremlægge bestyrelsens beretning for 2023.

Selvom det gennemsnitlige medlem af Familielandbruget VEST-Jylland formentlig har færre hektar end i de fleste landboforeninger, så er det alligevel de samme udfordringer og agendaer der fylder. Svarer-rapporten, solceller, skovdyrkning og vandmiljø.

- Men en af vores kæpheste er det gode liv på landet. Og vi gør derfor meget for at fortælle, at man ikke behøver at tænke vækst og udvidelser, for at få et godt og meningsfuldt liv som landmand. Vi har faktisk et arrangement på programmet, hvor der er fokus på køb af hobbylandbrug. Det arrangerer vi i samarbejde med Landboungdom og Landbogruppen, sagde han.

En god debat
Efter beretningen blev der åbnet op for debatten, og her var det blandt andet reglerne for kompensation til naboer til solceller der fyldte. Den hollandske kompensationsmodel, hvis man ønsker at lukket et landbrug, for at gøre plads til skov eller andre biodiversitetsudviklende projekter blev også vendt, og bestyrelsen fik en masse opgaver med hjem i rygsækken.

I foreningens vedtægter fremgår det, at formanden vælges direkte på generalforsamlingen, og det var en glad Peter Kock, der kunne takke for genvalg efter formandsvalget.

- Vi har gang i mange spændende ting, som jeg glæder mig til at arbejde videre med, og jeg takker for tilliden, sagde han.

Efter valget til bestyrelsen stod det klart, at de øvrige medlemmer er: Martin Alstrup, Tobias Christensen, Peder Nielsen, Nina Svanborg, Karsten Stubben, Sven Joensen, Gitte Fauerbæk og Anders Kjær. Som suppleanter blev Claus Rolighed og Edvard Rasmussen valgt ind.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Villy Juul Larsen Villy Juul Larsen Politisk rådgiver 96296606 20238549


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere