Carsten aflyste indkøb af malkerobot nr. 5

Udgivet d. 16-10-2019

SAGROs team af AMS-rådgivere har optimeret så godt på fire gamle robotter, at investeringen i en ekstra malkerobot blev helt overflødig.

Tekst: Lilli Snekmose, redaktør

 - Jeg anede ikke, at der var så meget mere kapacitet i mine gamle robotter.

Sådan siger Carsten Gammelgaard (th), mælkeproducent ved Gram med 280 køer i et ældre staldsystem fra 1999. De første tre robotter købte han i 2008, og i 2015 kom en ny til. Men da han i foråret undersøgte mulighederne for at udvide besætningen yderligere og samtidig udvide stalden med en hårdt tiltrængt velfærdsafdeling, virkede det uundgåeligt at investere i en femte robot.

- Der var under 8 procent fri tid i robotterne, så jeg mente ikke, der var mere at komme efter. Køerne kunne simpelthen ikke komme til for hinanden, og det var utrolig presset, fortæller han.

Men så blev han opmærksom på, at erfarne AMS-rådgivere kan optimere robotternes software.

I det nye nummer af Grobund kan du læse hele historien om, hvad SAGROs AMS-team fandt ud af, og hvordan de fire gamle robotter nu er blevet som nye.

For Carsten Gammelgaard er konklusionen, at hvis en robot leverer 750.000 liter mælk, så trænger den til at blive optimeret. En moderne robot kan mere, siger Carsten.
Hans 4 robotter malkede i 2015 2,7 mio. kg.
I 2020 vil de samme robotter malke 3,6 mio. kg. I samme periode vil besætningen være udvidet fra 250 til ca. 300 køer.

Med fire optimerede robotter fulgte så stor en produktionsmæssig forbedring, at der blev basis for at sætte tre nye buer på stalden hos Carsten Gammelgaard.

Fakta

Læs hele artiklen om Carsten Gammelgaard og hans robot-optimering her.

 

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Bruno Lyskjær Due Kvægrådgiver 76 60 21 53 51 30 97 28
Bruno Lyskjær Due


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere