Farvel til formanden

Udgivet d. 20-03-2018

Karsten Willumsen trak sig efter seks år som formand for Herning-Ikast Landboforening.

Formand for Herning-Ikast Landboforening trak sig som forud varslet på foreningens generalforsamling i aftes.

Willumsen har siddet på posten i seks år med en tid forud som formand i Ikast-Bording Landboforening, før fusionen med Hedens Landboforening.

Næstformand i foreningen, Sven Agergaard takkede i en munter tale Karsten Willumsen for det store arbejde, han har udført i foreningen.

Han omtalte den afgående formand som en  ”dialogens mand” – med en tro på, at så længe man er i dialog, så må også modstandere forstå virkeligheden.

- Sådan er det bare ikke, fastslog Sven Agergaard.

Han gav dog Karsten Willumsen en stor del af æren for den gode dialog, der er kommet med de grønne organisationer i området og med kommunerne.

I forlængelse af fusionen mellem de to foreninger skulle Karsten Willumsen dog lige lære, at man i Herning rent faktisk følger organisationsplanen – og ikke bare sådan ringer til borgmesteren eller plotter aftaler ind i politikeres kalendere.

- Men du brænder jo for din sag, og du forventer at alle synes, at landbruget er det vigtigste, sagde Sven Agergaard, der endte med at takke for den store indsats og slå fast, at det bliver en stor opgave at løfte arven efter Karsten Willumsen.

Pladsen efter ham kommer også i første omgang til at stå tom, da det kun lykkedes at få fire mand valgt ind i bestyrelsen. Her var der genvalg til Jørgen Krøjgaard, Dirk Millenaar, Lars H. Jensen og Jens Simonsen.

Forud for valgene havde Karsten Willumsen i sin beretning netop omtalt det dialog-arbejde, som foreningen havde stået bag blandt andet ved at invitere embedsmænd og politikere fra Herning og Ikast-Brande med nabokommuner til en informationsdag omkring landbrugets brug af planteværn og beskyttelsen af grundvandet.

- Der er mange, der handler på følelserne, vi vil hellere tale med beslutningstagere og fagfolk, sagde formanden.

Han gjorde det også klart, at det skal blive lettere for folk fra 3. verdens lande at komme til Danmark, hvis de kan og og vil arbejde.  Landbruget har brug for arbejdskraften, ellers bliver det i sig selv en hindring for vækst.

Karsten Willumsen rundede desuden den aflyste fusion med Holstebro-Struer Landboforening.

- Jeg har respekt for valget i Holstebro, men min oplevelse er, at vi ikke kommer uden om fusioner i fremtiden. Interessevaretagelsen bliver stadig mere kompleks, og det kræver meget at sætte sig ind i sagerne.  Vi vil kunne få bedre synergi, når den samme sag er på dagsordenen i flere kommuner.

Næstformand i foreningen, Sven Agergaard takkede i en munter tale Karsten Willumsen for det store arbejde, han har udført i foreningen.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere