Find det bedste tidspunkt for første slæt

Udgivet d. 06-05-2020

Følg udviklingen i slætgræsset med egne græsprøver og slætprognose

Selvom første slæt ikke står lige for døren, er vi i fuld gang med at følge græssets udvikling og kvalitet. I SAGRO har vi besluttet at følge udviklingen i seks forskellige slætgræsmarker, som hjælp til at fastlægge det optimale ensileringstidspunkt.

Vi klippede første prøve mandag, og vil følge op med nye prøver hver mandag, indtil der er ensileret. Resultaterne vil fremgå af vores hjemmeside samt på SAGROs facebookside.

En græsprøve viser den aktuelle kvalitet af græsset. Slætgræsprognosen beregner en fremskrivning af græssets kvalitet med baggrund i vejrprognosen, lokalitet og græsblanding. Foreligger der en græsprøve, bliver fremskrivningen meget mere sikker.

Der kan være store regionale forskelle på græssets udvikling, og vi kommer gerne og hjælper med vurdering af dit slætgræs og tager en prøve af det. Du er dog også velkommen til selv at indlevere en prøve hos SAGRO.

Kontakt din kvæg- eller planterådgiver, hvis du ønsker, at vi skal klippe en græsprøve for dig -  eller du vil have anvisning på, hvordan du selv gør det.

 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere