Andet slæt er lige på trapperne – tag de strategiske briller på

Udgivet d. 04-06-2024

Det kan godt betale sig at tænke lidt strategisk i forbindelse med andet slæt, der for manges vedkommende nærmer sig.

 

De fleste er for længst færdige med første slæt. En god tommelfingerregel siger 28 dage mellem første og andet slæt, så det er ved at være op over, siger Bjørg Andersen, der er kvægrådgiver ved SAGRO, i den seneste udgave af podcasten Fredagstelefonen.

Hun opfordrer landmændene til at tage de strategiske briller på.

- Hvis mængden af første slæt ikke blev så stort – altså ikke helt gav de foderenheder pr. hektar, man havde håbet, så kunne man måske overveje, om nogle af de enheder skal hentes i andet slæt, og man så skal lade det ligge lidt længere. Der er nogle kabaler, der skal gå op, så tag et tjek ude i græsmarkerne, det er altid den bedste indikation, lyder Bjørg Andersens opfordring.

Hun har også et forslag til de landmænd, hvor det kun er lykkedes at få hentet første slæt på nogle hektarer, mens det på andre hektarer ikke har været muligt.

- Der kan det være en idé at lave nogle brakballer, så det ikke bliver for stort et spring mellem, hvornår første slæt er blevet taget på de forskellige hektarer, så vi ikke ender med en alt for ujævn sæson resten af året. Det kan blive nogle ganske fornuftige wrapballer, som vi sagtens kan fodre med, siger hun.

Endelig giver Bjørg Andersen lige landmændene en reminder

- Vi nærmer os Arlas-klimatjek (ordning, der sikrer mælkeproducenter højere afregningspris, red) Er du i tvivl om noget i forbindelse med ordningen eller din indberetning, så giv os et kald, vi hjælper gerne, siger hun.

Sidste dato for tilmelding til Arla-klimatjek 2024 er 30. juni.

 

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Bjørg Noël Andersen Bjørg Noël Andersen Kvægrådgiver 76 60 21 55 24 62 73 88

Slætgræsanalyse

Du kan se SAGROs slætgræsanalyser her: Slætgræsanalyser (sagro.dk) 


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere