Flere vil dyrke hestebønner

Udgivet d. 01-03-2018

SAGRO har etableret netværksgruppe omkring hestebønner, og der kom fortsat nye til

SAGRO Planter & Miljø har holdt informationsdag omkring hestebønner, hvor en lille snes interesserede avlere var mødt op. Omkring halvdelen valgte desuden at træde ind i en netværksgruppe, hvor både de erfarne og de nye avlere kan hente viden, erfaring og inspiration.

- Og der er en del nye landmænd med, som vil prøve at dyrke hestebønner, siger planterådgiver Eva Tine Engelbreth, der glæder sig over, at omkring 25 procent af SAGROs kunder med hestebønner i markplanen er med i netværksgruppen.

Netværks gruppen skal på en række besøg hos kolleger og skal desuden besøge de demo- og forsøgsmarker, som SAGRO har. Hertil kommer, at netværksgruppen også skal på besøg hos en forædler af hestebønner.

Sammen med SEGES og ni andre rådgivere på landsplan, deltager Eva Tine Engelbreth desuden i to ”on farm” forsøg, hvor lokale landmænd skal afprøve forskellige metoder. Her er der blandt andet fokus på et forsøg med at give kvælstof til planterne – hvilket ellers ikke er normalt. Desuden skal der hentes viden og erfaring omkring svampebehandling, ligesom der måles på høstudbyttet.

Der er stadig plads i netværksgruppen, hvor både nye og erfarne kan lære mere og dermed få et større udbytte af deres hestebønner.

Interesserede avlere deltog i netværksgruppen. Her det Søren Lundgaard, Darum, i dialog med planterådgiver Christina Skelmose Jørgensen.

Fakta og årsplan

Hestebønner dyrkes på grund af det høje indhold af proteiner. Det kan delvist erstatte korn og soja og dermed reducere udgifterne, da omkostningerne ved at dyrke hestebønner er under det halve af prisen for soja. Herved mindskes desuden importen af soja og GMO-afgrøder.

Plan for årets aktiviteter:

Onsdag den 16. maj – besøg i netværksgruppen

Fredag den 1. juni – udflugt til forædlingsstation og hestebønneavler

Mandag den 18. juni – Demo og forsøg i Gørding

Torsdag den 15. august - besøg i netværksgruppen

Tirsdag den 13. november – opsamling på året

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Eva Tine Engelbreth Planterådgiver 96 29 66 40 21 41 95 08
Eva Tine Engelbreth


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere