Formand er optimistisk omkring fremtidens landbrug

Udgivet d. 24-03-2022

Mere end 120 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen i Holstebro Struer Landboforening, der på trods af en storstilet 200 års jubilæumsfest for bare et halvt år siden, kan fejre 202 års fødselsdag i 2022.

Kristian Gade kom vidt omkring i sin beretning, der emmede af optimisme på erhvervets vegne.

Mere end 120 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen i Holstebro Struer Landboforening, der på trods af en storstilet 200-års jubilæumsfest for bare et halvt år siden, kan fejre 202 års fødselsdag i 2022. Jubilæumsfesten havde nemlig været udskudt grundet corona, men gennemføres det skulle den.

- Det var bestemt en mindeværdig fest, og sammenholdt med vores store ”Landbruget kommer til byen” arrangement i september, må man sige, at Holstebro Struer Landboforening virkelig har markeret sig i lokalområdet i det forgangne år, sagde Kristian Gade, der er formand for Holstebro Struer Landboforening under sin beretning.

Inden da, blev der serveret en omgang dansk bøf med bløde løg og hvad der ellers hører sig til, hvorefter det var Morten Boje Hviid, som er Politisk direktør hos Landbrug & Fødevarer der åbnede aftenens program.

- Hos Landbrug & Fødevarer mener vi, at dansk landbrug var og er en international spiller. Vi ser vores erhverv som et vigtigt eksporterhverv, og vi skal fortsat være foregangsland, når det kommer til at skabe en miljøeffektiv fødevareproduktion. Vi kan faktisk være en del af løsningen, sagde han. 

Taknemmelighed fra formanden

Da formand for Holstebro Struer Landboforening Kristian Gade gik på med sin beretning, var det med et indledende skulderklap til de knap 50 landmænd, der har meldt sig til at tilbyde sengepladser til 250 ukrainske flygtninge. Initiativet er taget af foreningen, men landmænd fra hele Jylland har meldt ind med ledigt logi.

- Tak til jer alle. Vi har mange Ukrainere i erhvervet, og det glæder mig meget at opleve den hjælp I alle har ydet - det er samfundssind, sagde han. 

Der lød også en stor tak til alle de landmænd i foreningen, der bidrager til Landbrug & Fødevarers skoletjeneste, som man i foreningen har videreudviklet på. 

- Vi inviterede alle skoleledere i området forbi Hestbjerg Økologi til en snak om, hvad de kan forvente, skoleelever får med ved et gårdbesøg. Det har været så stor en succes, at vi forventer besøg af mere end 50 skoleklasser henover 2022, sagde formanden og udviste stor optimisme omkring fremtiden for den næste generation af landmænd. 

- Det er den ene ting, men at vi i samme omgang har et rekordhøjt optag på landbrugsskolerne i disse år, gør, at jeg på trods af næsten urealistiske krav til landbrugets bidrag til at reducere CO2-udledningen, er ganske optimistisk på vores erhvervs vegne, sagde han.

 

CO2-afgift truer

Selvom der også var knap så positive aspekter i formandens beretning såsom CO2-afgifter, der i øjeblikket bliver drøftet kraftigt blandt politikerne, var stemningen overvejende positiv til aftenens generalforsamling, og formanden kunne med stor begejstring vise, at foreningens medlemskurve forsat gik i den rigtige retning, hvilket den har gjort siden 2017.

- Medlemstallet i Landbrug og Fødevarer har længe været og er stadig nedadgående. Når kurven i Holstebro Struer Landboforening går den anden vej, må det da tyde på, at vi gør et eller andet rigtigt, konstaterede han.

Om det er en Jubilæumsfest eller inddragelsen af lokalsamfundet i ”Landbruget kommer til byen”, der bidrager som vækstmotor vides ikke. Men en ting er sikkert – Holstebro Struer Landboforening kommer ikke til at ligge på den lade side, for medlemshvervningen fortsætter, forsikrede formanden.

Anders Nørgaard, Robert Lynge Andersen, Peter Michael Mikkelsen var på valg og blev alle genvalgt. De kan dermed endnu en gang se frem til at sidde i bestyrelse med Kristian Gade, Anders H. Ørts, Jacob Søndergaard Skals og Helge Nissen. Derudover blev Jørgen Tørnes valgt som suppleant.

Tidligere formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, der er medlem af Holstebro Struer Landboforening, får en sludder med Morten Boje Hviid, som er politisk direktør hos Landbrug & Fødevarer.

Marianne og Bertel Hestbjerg fra Hestbjerg Økologi var også med til generalforsamlingen i Holstebro Struer Landboforening.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Niels Kristian Fruergaard Niels Kristian Fruergaard Politisk rådgiver 96 29 66 03 40 80 72 00


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere