SAGRO med til at kåre Fremtidens Landmand

Udgivet d. 05-12-2019

Torsdag aften fik tre landmænd et stort skulderklap, da de blev kåret som ”Fremtidens Landmand”

SAGRO var torsdag aften med til at fejre fremtidens landmænd.

Vi sponsorerede én af de tre kategorier selv, og havde den store glæde, at det var kunder hos SAGRO, der satte sig på de to sidste priser.

SAGRO er sammen med SEGES, Landbrugsmedierne, Bridgestone, Agromek og Jyske Bank med til at arrangere konkurrencen, hvor alle har haft mulighed for at indstille kandidater.

Vinderne blev:

AFSÆTNING:

Svineproducent Peter Conradsen og Lene Bruun, Give, der driver frilandsproduktion med 850 frilandssøer og produktion af 21.500 slagtesvin.

Hele produktionen afsættes gennem Rema 1000 i Peter og Lenes navn og fungerer dermed som en mærkevare. Deres billede pryder pakkerne i supermarkedet, og de stiller op direkte over for forbrugerne, både ude i butikkerne og med åbent hus hjemme på gården.

Den helt specielle afsætning fik de selv forhandlet sig frem til og betyder, at de kan producere velfærdsgrise med større sikkerhed end deres kolleger.

I sin tale takkede Peter Conradsen, sin rådgiver Niels Munk Kristensen fra SAGRO for at være med til at tro på projektet.

TEKNOLOGI:

Kartoffelavler Henning Thybo, Arnborg, fik prisen for at forene sin egen nysgerrighed og opfindsomhed med en stor indsigt i og brug af de fælles digitale løsninger. Han dyrker 480 hektar med en række maskiner, han selv har udviklet, og en del af dem er solgt til andre landmænd.

Og selv om han i præsentationsvideoen under prisuddelingen, sagde at det var dyrt selv at udvikle, så mente han, at hans rådgiver hos SAGRO jo nok ikke syntes, det var helt ved siden af, for det var ham, der havde indstillet ham.

BÆREDYGTIGHED:

Mælkeproducent Kaare Larsen, Dragstrup fik overrakt prisen af direktør for Økonomi og Strategi i SAGRO, Bjarke Poulsen, der nævnte vinderen som et godt eksempel på, hvordan landmænd kan bidrage med konkrete handlinger i forhold til at skabe mere bæredygtighed.

Den nordsjællandske mælkeproducent Kaare Larsen fra Gilleleje er stærkt optaget af naturen og miljøet omkring de 300 hektar jord, han driver. Som formand for lodsejerne er han gået aktivt ind i et meget stort naturgenopretningsprojekt, der vil genskabe en af Nordsjællands største søer Søborg Sø på blandt andet hans egne drænede marker. Ligeledes er han meget optaget af dyrevelfærden for de 180 røde malkekøer.

Han takkede SAGRO for prisen, og talte i sin tale blandt andet om, hvor hørbart uheld og modstand er, men hvor lidt der ofte høres om succes og fremskridt.

Fra venstre er det Bjarke Larsen, SAGRO, mælkeproducent Kaare Larsen, Keld Andersen, Bridgestone, kartoffelavler Henning Thybo, svineproducenterne Lene Conradsen og Peter Bruun og Per Ørts fra Jyske Bank. 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere