Hæder og genvalg i en af landets mest synlige landboforeninger

Udgivet d. 22-03-2024

Den er ikke blandt de største landboforeninger. Men den er uden tvivl blandt de mest synlige.

Den er ikke blandt de største landboforeninger. Men den er uden tvivl blandt de mest synlige. Rækken af initiativer, arrangementer og indflydelse i lokalsamfundet blev da også ihærdigt fremhævet under middagen inden generalforsamlingen i Holstebro Struer Landboforening. Og inden den egentlige generalforsamling var Marianne Bredal, Borgmester for Struer Kommune på talerstolen, for at fortælle lidt jobbet, sagsbehandling og ikke mindst personlighedstyper på borgmestergangen.  Hun kom dog også forbi det gode samarbejde, som kommunen har med landboforeningen.

 - Struer Kommune er en stolt landbrugskommune. Landbruget er en ganske vigtig faktor i vores kommune. Med 800 fuldtidsansatte kommer landbruget ind som den næststørste sektor i kommunen, hvis man taler beskæftigelse. 

Herefter blev Anders Nørgaard blev endnu engang uden protest valgt som aftenens dirigent

Formandense beretning ved Kristian Gade tog udgangspunkt i vores alles ansvar. Altså landmandens ansvar, men også en ”almindelige danskers” ansvar.

- Os – bønderne – er blevet et stærkt fællesskab. Vi har formået at udvikle os indbyrdes med også sammen med samfundet. Men vi må også forvente, at vores erhverv kommer under et endnu højere pres i den kommende periode, sagde han.

Han fremhævede landmændenes forpligtigelse til at tage bedre hånd om naturen, biodiversiteten og miljø. En rejse, som han dog understregede, at landbruget allerede er godt på vej med.

Formanden er dog ganske rolig ift. om det danske landbrug skal bestå.

- Danskerne har fortsat stor tiltro og respekt for vores erhverv, og jeg forestiller mig at resultaterne af den grønne trepartsforhandling nok skal blive hæderlige. Der er mange dygtige organisationer med om bordet, og Henrik Dam Christensen er en god formand til jobbet, sagde han.

Af andre vigtige områder, var formanden forbi BNBO, hvor en koncentreret indsats med en enkelt spydspids i foreningen, er det lykkedes at få en række gode, frivillige aftaler i hus mellem lodsejere og vandværker.

Der var også plads til en hæder af værterne til Åbent Landbrug samt de 11 seniorlandmænd, der hver tirsdag slår dørene op til Landbrugets Oplevelsesplads i Holstebro, hvor mere end 3.000 børn har været forbi i årets løb. Men der var også en hæder af Casper Bech Poulsen fra foreningen, der på Landbrug & Fødevarers delegerede møde blevet kåret til Årets Unge landmand.

Foreningens regnskab blev gennemgået af foreningssekretær Mille Merrild, hvilket blev godkendt ved håndsoprækning uden bemærkninger.

Bestyrelsen for den kommende valgperioder består af Kristian Gade, Anders Nørgaard, Jacob Søndergaard Skals, Helge Nielsen, Peter Michael Mikkelsen, Robert Lynge Andersen og Marieke Heeling. Som suppleanter blev Bjarne Graversen og Jens Erik Damtoft valgt.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Mille Kehlet Merrild Mille Kehlet Merrild Politisk rådgiver 96296912 20484688


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere