Landbruget flager! Se her hvorfor

Udgivet d. 02-04-2020

Landmænd i Midt- og Vestjylland står bag en flag-aktion, der forløber til og med 2. påskedag.

Sven Agergaard kører med flag på traktoren fra i dag og gennem hele påsken.

SAGROs ejerforeninger står bag en fælles aktion, hvor alle landmænd opfordres til gennem flagning helt stilfærdigt at markere glæden over, at de – midt i coronakrisen – har muligheden for at holde hjulene i gang.

Danmark er ét stort fællesskab, og landbruget er glad for at kunne bidrage.

- I byerne står folk på balkonerne og synger for at vise sammenhold. I landbruget vil vi gerne vise, at vi er sammen – hver for sig. Det gør vi ved at køre med flag, siger H.C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug.

Flagene på traktoren sender en hilsen til alle de danskere, der lever med begrænsninger i deres hverdag lige nu. Og så skal flagene vise, at landmænd er glade for at have friheden til at passe deres arbejde.

Forårsarbejdet i marken er en travl og livsbekræftende tid, hvor grunden bliver lagt til en fortsat høj og stabil fødevareproduktion. Der er altid mad at få i landets butikker, og landmænd er stolte over at løfte det store ansvar, som fødevareforsyningen er.

Formanden for Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard, mener, at landmændene ved at sætte flag på traktoren sender et positivt signal:

- Det her er en tid, hvor der er brug for at tage hensyn til hinanden og værne om det, vi har. Det gælder vores kære, vores medarbejdere, naboer – og vores medtrafikanter, siger han.

For H.C. Gæmelke er flaget også en hyldest til slagteriarbejdere, dyrlæger og andre, der hjælper landmændene. Men ikke mindst tænker han på de ansatte i sundheds- og plejesektoren, som er helt i frontlinjen. Dem hylder jeg også, siger han.

I en tid, hvor meget er forandret og usikkert, forløber markarbejdet under noget nær optimale forhold. De våde marker tørrer i hast, og dette års afgrøder ser ud til at få en flyvende start.

Det flager landmændene også for!

Bag flag-aktionen står Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Familielandbruget VEST-Jylland.

H.C. Gæmelke har fundet flagene frem - og opfordrer alle landmænd til at gøre det samme.

Gør som Lars og Pia Tobiasen!

...eller som Jakob Sørensen og Dorrit Jakobsen...

Hent flag hos sagro

Alle landmænd er velkomne til at hente flag i SAGROs huse i Holstebro, Herning, Billund eller Esbjerg.

Tag gerne et par stykker med til naboen - eller til maskinstationen i dit nabolag.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere