Landbruget hjælper med husly til ukrainske familier

Udgivet d. 03-03-2022

I landbruget er der mange ukrainere ansat og flere af disse, ønsker at tage sin familie med til Danmark pga. krigen i hjemlandet.

I landbruget er der mange ukrainere ansat og flere af disse, ønsker at tage sin familie med til Danmark pga. krigen i hjemlandet. Mange landmænd har indtil nu givet tilsagn om at hjælpe de mange ukrainske flygtninge med husly, mad og andre fornødenheder. 

Mange ukrainere har fået familiemedlemmer til landet og sørget for midlertidig bolig, mad og ikke mindst at være en støtte for dem.

- Der bliver ydet en kæmpe indsats fra mange sider i øjeblikket. Vi vil nu sørge for at alle, der har ledige boliger, et ekstra værelse ja en ekstra seng får mulighed for at tilbyde deres hjælp ad denne vej. Vi vil fra Struer i nord til Ribe i syd registrere alle, der har husly at tilbyde, siger Sven Agergaard, der er formand i Herning Ikast Landboforening samt bestyrelsesformand hos SAGRO.

For efterfølgende at få kontakt til personer, der har behov herfor, kan ukrainske medarbejdere i landbruget kontakte vores sekretariat for at få oplysninger om, hvor der er ledige boliger.

- Vi forestiller os en simpel løsning, hvor vi registrerer de ledige boliger og efterfølgende kan de kontaktes, så aftalen laves direkte mellem herboende ukrainere og dem, der har de ledige boliger, siger han.

Man kan kontakte sekretariatet på: 70 21 20 40.

Alle medlemmer af ejerforeningerne vil modtage en mail, hvor de opfordres til straks at tilmelde ledig boligkapacitet, og allerede på fredag håber Sven Agergaard, at have det første overblik, så ukrainske medarbejdere i landbruget kan henvende sig om ledige boliger.

De foreninger, der har iværksat initiativet er SAGROs ejerforeninger: Holstebro Struer Landboforening, Herning Ikast Landboforening, Sydvestjysk Landboforening, JYSK Landboforening, Familielandbruget VEST og Grindstedegnens Familielandbrug.

- Det er dog vigtigt at understrege, at initiativet gælder for alle uanset om man er medlem eller ej, siger han.

Hvis man har ukrainere ansat, har Landbrug og Fødevarer udarbejdet en spørgsmål og svar side, hvor man kan finde svar på langt de fleste spørgsmål. Den kan findes på dette link. 

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Niels Kristian Fruergaard Niels Kristian Fruergaard Politisk rådgiver 96 29 66 03 40 80 72 00


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere