Landbrugets Samfundspris gik til vestjysk ildsjæl fra Sydvestjysk Landboforening

Udgivet d. 11-11-2021

Mælkeproducent Mogens Nissen Kjær har været primus motor i opførslen af en ny idrætshal og nye boldbaner i Kalvslund. Han hylder fællesskabet som vejen til et godt landliv. Onsdag modtog han som den første Landbrugets Samfundspris.

Mælkeproducent Mogens Nissen Kjær fra Kalvslund øst for Ribe modtog onsdag ved Landbrug & Fødevarers delegeretmøde som den første Landbrugets Samfundspris. Han var nomineret for at have været foregangsmand i opførsel af en ny hal og boldbaner til idræts- og fritidslivet i Kalvslund.

Landbrugets Samfundspris er en ny pris, som Landbrug & Fødevarer har stiftet for at hylde medlemmer, der er med til at dyrke og styrke sammenhængskraften.

- Med prisen vil vi sætte spot på de mange landmænd og -kvinder, der gør en stor forskel for udvikling, kultur og livskvalitet i lokalsamfundene. De ildsjæle, der skaber liv, vækst og aktivitet. Dem som holder landdistrikterne kørende, og som er med til at bygge bro mellem land og by, siger Lisbeth Olsgaard, brandingchef i Landbrug & Fødevarer.

Mads Steffensen, radio- og tv-vært overrakte prisen til Mogens Nissen Kjær. Han udgjorde juryen sammen med andre personligheder fra landbrug, kultur og erhvervsliv.

Mads Steffensen fremhæver, at der var mange stærke kandidater i feltet. Indstillinger som både har været rørende og hjertevarmende – begejstrede og handlekraftige. Der har været indstillinger, der handlede om at tilbyde udsatte unge en vej ind i landbruget. Og indstillinger, der handlede om at stille op og hjælpe fællesskabet på vej – med alt det, som landmænd er så dygtige til.

Mogens Nissen Kjær får – udover æren – en stor fest for hele lokalområdet med telt, kokke og musik inkluderet.

Han glæder sig over hæderen, men fremhæver at udvikling på landet kun lykkes gennem en stærk holdindsats, hvor mange byder ind.

- Jeg er beæret og glad over at nogen har tænkt på mig, og at jeg får prisen. Men det er vigtigt at understrege, at det jo ikke er et projekt, som jeg har løftet selv. Vi er rigtig mange, som trækker på samme hammel, så prisen er en anerkendelse til hele lokalsamfundet, siger Mogens Nissen Kjær og fortsætter:

- Vi ved jo godt, at skal der ske ting på landet, så må vi selv tage initiativer. Og når nogle af os render rundt og sætter ting i gang, så er der andre, der må tage en ekstra tørn i baglandet. Så vores halprojekt er en kæmpe holdindsats. Og jeg er rigtig glad for, at nogen ser nytten af, hvad vi har gjort.

Mogens Kjær Nissen var blevet indstillet af Sydvestjysk Landboforening, der efter præmieoverrækkelsen ønskede vinderen tillykke med et glas champagne. 


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere