Landmænd har mange tusinde kroner ude at svømme

Udgivet d. 18-02-2021

Tilskud til hegning er ikke udbetalt, selvom landmændene betalte regningen for næsten et år siden

LandbrugsAvisen skriver i denne uge om en sag, hvor udbetalingen af tilskudsbeløb fra 32.000 – 250.000 kr. i støtte til hegning ikke er sket endnu, selvom landmændene afholdt udgifterne for snart et år siden. Det drejer sig især om hegning på Værnengene.

- Landbrugsstyrelsen undskylder sig med IT-problemer, når jeg rykker dem, siger landmændenes rådgiver, Nicolaj Smed Kjær. Han har som naturrådgiver stået for det praktiske arbejde med at søge støttebeløbene hjem.

Normalt bliver støtten udbetalt to måneder efter, at landmændene har betalt regningen for hegning.

- Jeg er begyndt at sige til andre landmænd, der går ind i den her slags projekter, at de skal have en god kassekredit. Men det fremmer jo ikke interessen for at søge, og i sidste ende kan det da godt afholde nogen, mener han.

Niels Jørgen Madsen har 106.000 kr. til gode. Han har opsat 4 km hegn om 65 ha på Værnengene. Han har betalt for hegningen i to omgange i marts og start juni.

- Det er slet ikke i orden, og jeg er nærmest led ved, at jeg har fået andre landmænd til at sætte hegn op. Jeg sagde jo, at de ville have pengene på kontoen to-tre måneder senere, forklarer han.

En af de andre er Bent Poulsen, Nr. Nebel, der er pensionist, men som har et større fårehold og heste.  Han venter på 115.000 kr., som også er lagt ud i første halvår af 2020.

- Jeg lider ikke på grund af forsinkelsen. Men jeg undrer mig, og det vil jeg gøre, til jeg får en god forklaring – og pengene. Jeg er klar over, at de nok skal blive udbetalt, og om ikke andet så kan det da komme mine arvinger til gavn som en positiv overraskelse,” siger han med en vis ironi.

 

Fakta

Sagerne vedrører tilskud til hegn, men også strømgivere, fangfolde og drikkekar til landmænd, der afgræsser Natura 2000-arealer på Værnengene.

Læs mere om sagen i LandbrugsAvisen i denne uge.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Nicolai Smed Kjær Naturrådgiver 76 60 21 85 25 57 99 77
Nicolai Smed Kjær


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere