Mød den nye formand for Herning-Ikast Landboforening

Udgivet d. 23-03-2023

Efter konstituerende bestyrelsesmøde pegede bestyrelsen på Leif Hølledig Nørgaard som ny formand for Herning-Ikast Landboforening.

På det konstituerende bestyrelsesmøde pegede bestyrelsen på Leif Hølledig Nørgaard som ny formand for Herning-Ikast Landboforening.

Kort efter mødet blev han bedt om at fremhæve emner, som kommer til at kendetegne ham som foreningens formand.

- For det første skal vi tættere på det omkringliggende erhvervsliv. Og det betyder, at vi kommer til at træde ind i Herning og Ikast-Brande Erhvervsråd. Her skal vi bl.a. have fokus på energiproduktion i forskellige former, siger Leif Hølledig Nørgaard.

For det andet vil man optrappe samarbejdet med Agroskolen, som i 2018 fusionerede med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Sidste år besluttede man, at Agroskolen skal have helt nye rammer, og det bliver dermed første gang siden 1986, at en dansk landbrugsskole bygger nyt hovedkvarter. Det kommer rent fysisk til at ligge i Herningsholms campusområde, blot et stenkast fra andre unge på erhvervsskolens flere end 35 ungdoms- og erhvervsuddannelser. I den forbindelse er ansat en medarbejder, som skal være med til at bygge bro mellem landbruget, landbrugsskolen og de omkringliggende folkeskoler.

- Vi skal ud til de unge på både folkeskoler og erhvervsuddannelserne, så eleverne får et bedre kendskab til vores erhverv, og at søgningen til landbrugsskolen fortsat vokser. Det skal italesættes som en succeshistorie, at vi i samarbejde bygger den skole, som virkelig kan være med til at understøtte vores erhverv, siger han.

For det tredje fremhæver han, at alle i bestyrelsen skal have lov til at arbejde med deres egne mærkesager.

- Husk, at der bl.a. er tre nyvalgte. De kommer med en masse energi og gode idéer. De skal have plads og lov til kæmpe for de emner, de brænder for. Det er bl.a. samarbejdet med landbrugsskolen, som fylder noget, og det er utroligt glædeligt, siger han.

Leif Hølledig Nørgaard driver en gård sammen med sin søn, Niels, med i alt 1.250 søer ved Sinding, som ligger ca. 15 km nordvest for Herning. Dertil har de 300 ha agerjord hvoraf cirka 100 ha er med industrikartofler.

For ikke så længe siden lavede de et generationsskifte, så firmaet blev omdannet til et I/S med delt ejerskab. Med generationsskiftet bliver Niels femte generation på gården. Leif Hølledig Nørgaard er 59 år. 

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Villy Juul Larsen Villy Juul Larsen Politisk rådgiver 96296606 20238549


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere