SAGRO-formand kandiderer til formands-post i L&F

Udgivet d. 03-09-2020

Stor erfaring og stadig ung

Formand for SAGRO og en af arkitekterne bag fusionene mellem Jysk Landbrug og Heden & Fjorden melder sig som kandidat til at overtage posten som formand for Landbrug & Fødevarer efter Martin Merrild, der har meldt ud, at han ikke genopstiller ved valget i november

Søren Søndergaard siger om beslutningen:

Efter flere år i bestyrelser i og omkring Landbrug & Fødevarer føler jeg mig nu parat til at stille mig i spidsen for, at fortsætte udviklingen af organisationen, så vi bliver stadig skarpere, kommer mere i front - og tager hurtige og kloge beslutninger. I dag går det stærkt i medierne og på Christiansborg – dér må vi ikke blive hægtet af.

Jeg vil værne om, at Landbrug & Fødevarer er medlemmernes organisation, og at de brede linjer lægges af landsformandskredsen på helt demokratisk vis. Når rammerne skal omsættes til politiske resultater, er der brug for en moderne ledelsesform, hvor formandskab og direktion i godt samarbejde udformer strategi og taktik.

Som formand er jeg parat til at tage en lederrolle som den, der viser vej og taler med beslutningstagere. Opgaven er at samle erhvervets holdninger og spille dem klogt ud til omverdenen.

Jeg kan kommunikere landbrugets historier til folk udenfor erhvervet i et sprog, som giver omverdenen indsigt, forståelse og respekt for den måde, vi driver landbrug på i Danmark.

For mig er det helt afgørende, at vi som erhverv ikke ender i en situation, hvor det er landets politikere, der trækker et modstræbende landbrug frem mod forkerte løsninger. Derfor skal vi blive dygtigere til at have visioner for vores erhverv.

Det kræver mod, men Landbrug & Fødevarer har før vist, at vi tør sætte spektakulære mål. Det er den slags, der giver respekt, og som åbner op for en bæredygtig udvikling i samspil med beslutningstagere og samfund.

Vi er parat til forandringer, men landmændenes ejendomsret må aldrig blive anfægtet, og jeg vil være garant for, at protesten bliver højlydt, hvis vores erhverv ikke får den nødvendige tid og hjælp til omstilling.

Landbrug og politik fylder mit arbejdsliv. Der er så meget på spil, og jeg brænder for at gøre en forskel. Mange opfordringer, hints og venlige kommentarer den seneste tid har skubbet på beslutningen, men helt afgørende er det, at min familie bakker mig 100 % op.

 

Søren Søndergaards kandidatur bakkes op af bestyrelserne i ejerforeningerne bag SAGRO.

Hvem er Søren 

  • 40 år og selvstændig landmand i 17 år
  • Medlem af primærbestyrelsen, næstformand i sektorbestyrelsen i L&F Svineproduktion, bestyrelsesmedlem i DanBred P/S og formand for SAGRO.
  • 1.100 søer
  • 35.000 slagtegrise til Danish Crown
  • Driver 900 hektar i et driftsfællesskab med forældre med korn, raps, frø og lidt kartofler
  • Laver naturpleje med ammekøer på 100 hektar
  • Gift med Ingebeth og har 4 børn sammen
  • Ingebeth er uddannet landmand og er kandidat i marketing. Ingebeth er fuldtid hjemme på gården med HR, marketing, kontoropgaver mm

Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere