SAGRO sender millioner til landmændene

Udgivet d. 07-03-2019

SAGRO I/S kommer ud af 2018 med et resultat på 8,4 mio.

SAGRO I/S kommer ud af 2018 med et resultat på 8,4 mio. kr. med en omsætning på 320 mio. kr.

- Det er et rigtigt tilfredsstillende resultat, siger adm. direktør Torben Jensen. Det er udtryk for, at vores strategiske mål er de rigtige, og at vi fortsat høster både stordriftsfordele og udnytter den synergi, vores størrelse giver. Det betyder også, at kunderne undgår prisstigninger på rådgivningen.

SAGRO sender overskuddet videre til ejerforeningerne bag rådgivningsvirksomheden. Det svarer til 2.600 kroner per medlem.

Ud over overskuddet har SAGRO også betalt de 2 kr. per hektar, som hver enkelt landmand ellers skulle have givet til øget forskning inden for planteavl.

Styrker det politiske arbejde

Formand for SAGRO, Søren Søndergaard, er glad for udsigten til, at et stort beløb flyder tilbage til ejerforeningerne, hvor medlemmerne i forvejen har nogle af landets laveste kontingenter.

- Ejerforeningerne har brug for midlerne til det politiske arbejde med at sikre erhvervet de bedste rammevilkår og betingelser, siger han.

Søren Søndergaard påpeger, at landbruget er under pres, både hvad angår lovgivning, lokal miljøpolitik og den generelle indstilling i befolkningen i forhold til landbruget. Der gøres et betydeligt stykke arbejde i at fastholde og styrke dialogen med kommuner og øvrige interesseorganisationer.

- Foreningerne arbejder konstant for at styrke muligheder for udvikling i landbruget og for at påvirke beslutninger omkring landbrugets vilkår, siger han.

Samarbejde er vejen frem

Søren Søndergaard er glad for det gode økonomiske resultat men mindst lige så glad for den styrke, som SAGRO har opnået de seneste år til gavn for kunderne.

- Det har gjort det muligt at investere i dygtiggørelse af medarbejdere og ledelsesudvikling, som kommer kunderne til gavn i form af god rådgivning og et højt serviceniveau, siger han.

Søren Søndergaard finder det også vigtigt, at SAGRO har en klar strategi om at styrke samarbejdet i rådgivningsbranchen mellem de forskellige DLBR-virksomheder og ved at udvikle SEGES.

- Hvis vi fortsat skal være førende inden for landbrugsrådgivning, er det afgørende, at vi står sammen i vores erhverv, siger han.

Endelig glæder han sig over, at SAGRO har størrelsen til at arbejde seriøst med den digitalisering og anvendelse af robotteknologi, som er helt central i det fremtidige landbrug og rådgivningen.

Kæmper for kundernes mål

Midt i glæden over et godt resultat for SAGRO, er adm. direktør Torben Jensen sig meget bevidst, at 2019 kan blive en udfordring for kunderne.

- Tørke og faldende priser er faktorer, som vores kunder ikke er herrer over. Vi skal som rådgivere være endnu skarpere på strategi og ledelse, så vi kan hjælpe vores kunder med at nå deres mål på de felter, som de kan påvirke, siger han.

- Den rigtige rådgivning i mark, stald og på kontoret kan desuden være afgørende for, hvordan det går for den enkelte kunde. Vi skal hjælpe dem med at arbejde strategisk og bevare overblikket, siger Torben Jensen.

Både SAGRO og landbruget ser ind i en fremtid med fokus på innovation, digitalisering og robotteknologi. Her er SAGRO langt fremme med at udnytte de muligheder, der ligger for øget effektivitet og dermed mere rationel drift.

 

Nøgletal

Årets resultat: 8,4 mio. kr.

Omsætning: 320 mio.

SAGRO I/S havde 393 årsværk

Soliditetsgrad 46 %.

 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere