Specialist i SAGROs selskabsteam brænder for at hjælpe unge landmænd med at blive selvstændige

Udgivet d. 15-09-2021

Som selskabs- og skattespecialist er det dét at kunne gøre en forskel for folk, der driver Niels Peder Søgaard fra Mejrup.

- Jeg føler jeg lykkes, når jeg er i stand til at levere en god løsning, hvor jeg ikke bare betragter kunden som en kunde, men derimod som et helt menneske med alt, hvad det indebærer af hensyn, beretter Niels Peder Søgaard.

Sammen med resten af SAGROs selskabsteam rådgiver han om stort set alt inden for skat og skattesager, selskaber og virksomhedsordningen. SAGRO har etableret teamet for at kunne imødekomme det hastigt stigende behov for specialiseret rådgivning vedrørende selskaber og selskabsstiftelse. Særligt inden for landbruget bliver der dannet flere og flere selskaber i takt med, at de enkelte bedrifter bliver større og mere komplekse.

- Takket være den 360 graders rådgivning, vi kan tilbyde ved også at inddrage vores datterselskaber inden for blandt andet jura og ejendomshandel, er vi blandt de bedste i branchen til at rådgive om alt vedrørende selskaber og selskabsstiftelse. Samtidig gør vi det ud fra de værdier, som SAGRO bygger på, fortæller Niels Peder Søgaard.

De fem værdier, han hentyder til, er handlekraft, ansvarlighed, engagement, tillid og hjerte.

 

Hos SAGRO går selskabs- og skattespecialist Niels Peder Søgaards behov for udvikling og et fleksibelt arbejdsliv op i en højere enhed.

Begyndte hos Slagter Mogensen i Lemvig
Det var ellers ikke en lang akademisk uddannelse, den dedikerede skattespecialist gik efter i første omgang.

- Efter 10. klasse kom jeg i lære som butiksslagter, og jeg arbejdede fem herlige år hos Slagter Mogensen i min hjemby Lemvig, fortæller Niels Peder Søgaard, der i dag bor i Mejrup ved Holstebro.

Lysten til at prøve noget nyt meldte sig, og Niels Peder Søgaard flyttede til Aalborg, hvor han begyndte at læse almen erhvervsøkonomi (HA) på universitetet efterfulgt af kandidatuddannelsen i revision (CMA). Herefter flyttede han tilbage til Holstebro-egnen og fik job som revisor hos PwC, der er en af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder.

- Det var vildt hårdt. Jeg havde nogle meget lange, men selvfølgelig også spændende, arbejdsdage, beretter Niels Peder Søgaard.

 

Arbejdsliv og fritid i balance
Efter nogle år på denne måde og med sit første barn undervejs mærkede han dog for alvor behovet for et jobskifte, der kunne give bedre balance mellem arbejdsliv og fritid. Valget faldt på SAGRO, og nu - fem år senere og med tre børn på hhv. 1, 3 og 5 år – er han glad for det valg.

- Jeg har da stadig meget at se til, men nu kan jeg komme hjem og spise med ungerne, ja jeg har endda sagt ja til at være gymnastiktræner en eftermiddag om ugen. Den fleksibilitet, jeg har nu, er guld værd, bemærker skattespecialisten, der desuden sætter stor pris på de udviklingsmuligheder, han har hos den tværfaglige rådgivningsvirksomhed.

For efter et par år mere med revisionsarbejde fik han på ny lyst til at komme mere ud over rampen, og det ønske mødte opbakning blandt hans ledere.

- Jeg har løbende bygget mere og mere på, så jeg i dag har stor mangfoldighed i arbejdsopgaverne og et stort ansvar. At blive specialist inden for selskaber er i høj grad noget, jeg selv har valgt til, konstaterer Niels Peder Søgaard.

 

Vejleder de unge landmænd
Selv om det efterhånden er ved at være et stykke tid siden, selskabsteamet blev etableret, er det først i år, teamet for alvor er kommet i gang med at lave omdannelser af private virksomheder.

- Antallet af landmænd er faldet meget, og de bedrifter, der er tilbage, er til gengæld meget store. De unge landmænd har svært ved at komme i gang, men med selskabsomdannelse kan vi gøre det muligt. I vores tværfaglige teams har vi meget fokus på, hvordan vi gør det lettest. Det er en stor glæde at være med i en vellykket proces og kunne hjælpe og vejlede de unge landmænd, der har masser af drive, konstaterer Niels Peder Søgaard.

Han understreger også vigtigheden af, at kunderne får forholdt sig til de mange forskellige bløde værdier. Det kan blandt andet handle om at få inddraget hele familien i et generationsskifte.

- Jeg har for eksempel lige været involveret i en sag, hvor vi endte med at udskyde generationsskiftet et år, fordi vi nåede frem til, at de ikke havde det fulde overblik over processen endnu, beretter skattespecialisten, der trods en fornuftig work-life-balance nok ikke får mindre at se til i fremtiden.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Niels Peder Søgaard Selskabs- og skattespecialist 96 29 65 97 21 31 64 67
Niels Peder Søgaard


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere