Pas på! Dit selskabs tilbagebetaling af dit tilgodehavende kan koste skat

Udgivet d. 16-04-2021

Har du som hovedaktionær et konvertibelt gældsbrev, bør du være opmærksom på en ny mulig beskatning ved kontant indfrielse.

Et konvertibelt gældsbrev giver långiver ret til at konvertere sit udlån til sit selskab til kapitalandele i selskabet. Långiver kan derfor vælge at kræve sit tilgodehavende indfriet ved kontant tilbagebetaling eller ved at konvertere sit tilgodehavende til kapitalandele i selskabet.

Fordelen ved et konvertibelt gældsbrev har indtil nu været, at der var fradragsret for tabet, hvis selskabet gik konkurs. Ved et simpelt udlån vil der ikke være fradragsret for et tab.

Gælder alle konvertible gældsbreve
Den 1. januar 2020 er der indført nye regler for indfrielse af et konvertibelt gældsbrev – altså i de tilfælde, hvor selskabet tilbagebetaler hele eller en del af lånet til dig. Det betyder, at for en hovedaktionær kan der forekomme beskatning ved kontant indfrielse af et konvertibelt gældsbrev.

Reglerne er gældende med tilbagevirkende kraft for indfrielser af konvertible gældsbreve, som er sket den 1. oktober 2019 eller senere. Som hovedaktionær bør du være opmærksom på, at reglerne derfor er gældende for alle konvertible gældsbreve, også gældsbreve af ældre dato.

Så er du hovedaktionær og har et konvertibelt gældsbrev, som selskabet ønsker helt eller delvist at indfri, så tag fat i din rådgiver eller en selskabsspecialist ved SAGRO. Så finder vi den bedste løsning for dig.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Jannie Brinth Skattespecialist 96 29 65 84 61 65 52 28
Jannie Brinth

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Maria Lund Jensen Trainee i Regnskab 76 60 24 71
Maria Lund Jensen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere