Hvorfor er holdingselskabet en god idé?

Udgivet d. 10-01-2022

Med en holding-struktur, har du mulighed for at afgrænse din økonomiske risiko

Se filmen hvor SAGROs revisor, Henriette Nielsen forklarer om fordelene ved et holdingselskab.

Vær opmærksom på, at banken ofte vil kræve kaution mellem selskaberne, men øvrige kreditorer kan du afgrænse dig fra ved at flytte din overskudslikviditet op i holdingselskabet. Herudover kan en holding-struktur også lette et generationsskifte. Sidst men ikke mindst, så kan holding-selskabet sælge driftsselskabet skattefrit, så længe det ejer mere end 10 % af driftsselskabet. En holdingstruktur vil derfor ofte være en væsentlig fordel at have fra start.

 

Har du spørgsmål vedrørende stiftelse af selskab eller omstrukturering er du altid velkommen til at kontakte os. SAGRO er blandt branchens bedste til at rådgive om emnet!

Der er flere gode grunde til, at selskabsformen er meget anvendelig i landbruget. Moderne landbrug udgør større og større enheder, der ofte er meget komplekse, og finansiering kan ofte være et problem - ikke mindst hvis man som ung landmand ønsker at blive selvstændig.

Selv om det for nogle landmænd vil give rigtig god mening at stifte et selskab, vil det for nogle forholde sig omvendt. Ligeledes kommer det helt an på dine konkrete forhold, hvilken virksomhedsmodel du bør vælge. Derfor vil vi altid anbefale dig at søge rådgivning, inden du træffer et valg.

Hos SAGRO har vi ekspertisen til at rådgive dig grundigt om, hvilken virksomhedsform der vil være mest optimal for dig.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Henriette Nielsen Registreret Revisor 76 60 24 01 29 28 94 15
Henriette Nielsen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere