Vand nu – ellers er det lige meget

Udgivet d. 25-04-2019

Vanding nu giver tidobbelt tilbage, siger SAGROs planterådgiver Hanne Binderup Jacobsen.

Der skal vandes. Og det skal være nu.

- Det er lige før, vi siger, at hvis ikke man vander nu, kan det være lige meget resten af sommeren, siger planterådgiver Hanne Binderup Jacobsen.

Det er nemlig nu, planterne sætter blomster, frø og kerner. Og vand er en forudsætning for, at der bliver sat mange af dem, hvilket jo giver fundamentet for et godt udbytte ved høst.

Med et vandunderskud på omkring 50 millimeter efter både en varm påske og kraftig vind, hjælper det ikke, at vejrudsigten tyder på regn om en uge, for det er alt for usikkert at satse på, siger Hanne Binderup Jacobsen.

Det er marker med vintersæd og græs, der vandes på nu. Fodergræsset skal være klar til 1. slæt i løbet af et par uger, og her gør vandet forskellen på, om græs sætter stængel eller blade.

Også rapsen giver det god mening at vande. Rapsen er en forholdsvis omkostningstung afgrøde med mange behandlinger for ukrudt og skadedyr, så her skal der også gerne komme et stort udbytte for at hente udgifterne hjem.

- Man får pengene tifold hjem, hvis man vander nu, end diverse sprøjteopgaver, siger hun.

Det er tydeligt at vi trænger til vand. Der var i hvert fald andet end forår i luften, da en af vores kolleger kørte omkring Hejnsvig tirsdag den 23. april.
Han fortæller, at trafikken på et tidspunkt var nede omkring 40 km/t, men da var der heller ikke mere end 10-12 meters sigtbarhed.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Hanne Binderup Jacobsen Planterådgiver 76 60 23 87 40 91 84 01
Hanne Binderup Jacobsen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere