96.000 danskere tog på opdagelse i dansk landbrug

Udgivet d. 18-09-2023

Hvordan ser et moderne dansk landbrug ud? Det fik 96.100 nysgerrige gæster svaret på i går, da 84 landmænd og fødevarevirksomheder over hele landet holdt Åbent Landbrug.

Der blev klappet køer, set på kyllinger og grise, smagt på kirsebærvin og hørt om klimatiltag, planteforædling og grøn energi, da 84 landmænd og virksomheder i går åbnede dørene op og bød gæster indenfor til Åbent Landbrug.

En af gæsterne til Åbent Landbrug, var Carsten Skov, der sammen med familien var til Åbent Landbrug for første gang.

- Det er fedt, at man kan komme så tæt på dyrene, og børnene elsker at være her. Der er mange forskellige aktiviteter, og det er et godt arrangement, sagde han.

Det var Stine Kristensen enig i. Hun var sammen med sin familie til Åbent Landbrug for tredje gang.

- Det er børnevenligt, og alt er i børnehøjde, så selvfølgelig skulle vi af sted igen i år, sagde hun.

Et af de steder, hvor der var Åbent Landbrug i weekenden, var på Lene og Bjarne Graversens gård ’Vandborg’ lidt uden for Linde mellem Struer og Holstebro.

Parret havde et ønske om at gøre både børn, unge og voksne klogere på, hvor maden kommer fra.

- Jeg synes, det er vores pligt, som landmand, at vise den danske befolkning, hvad vi går rundt og laver hver dag. Det er en pligt at vise, hvor maden kommer fra, siger Lene Graversen og Bjarne Graversen tilføjer:

- Vi vil gerne vise det frem, fordi der bliver længere fra land til by, og det er derfor vigtigt at vise frem, hvad vi laver ude på landet, og hvor tingene kommer fra.

Knap 1400 besøgende dukkede op og nød dagen på gården, hvor både børn og voksne blandt andet kunne komme op i en traktor, lege med halm og køre på mini-traktorer i plastik.

De 96.100 danskere der brugte søndagen på landet, kunne se både køer, grise, høns, får, geder og alt det der vokser på marker og buske. Derudover var der i år også mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktion af blandt andet mejeriprodukter, biogas, dyrkning af forskellige grøntsager og planteforædling.

Åbent Landbrug har inviteret på landet siden 1995, det ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2024 er der Åbent Landbrug den 15. september.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Mille Kehlet Merrild Mille Kehlet Merrild Politisk rådgiver 96296912 20484688


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere