Da landbruget i den grad kom til byen

Udgivet d. 08-09-2021

Med godt et års forsinkelse grundet corona-restriktioner, kunne Holstebro-Struer Landboforening omsider fejre sit 200-års jubilæum. Det skete ved et storstilet arrangement, hvor mere end 30 aktiviteter sikrede, at der var underholdning for alle aldersklasser.

2.000 flæskestegsburgere - eller godt 300 stk. i timen blev der langet over disken i den velbesøgte pop-up burgerbar, som Holstebro-Struer Landboforening stod bag. Kødet stammede blandt andet fra grise, der har gået omkring Måbjerg Kirke.

- Vi vil jo gerne uddanne byens børn og unge lidt i, hvor maden egentlig kommer fra. Alle i Holstebro har set grisene ved Måbjerg Kirke, så det var en fin anledning til at fortælle den historie igen, siger Kristian Gade, der er formand for Holstebro-Struer Landboforening.  

Burgerne var yderst kærkomne, for det var nødvendigt at have energi-depoterne fyldt godt op, hvis man skulle nå rundt om alle de aktiviteter, som foreningen havde arrangeret under fanen “Landbruget kommer til byen” kombineret med foreningens 200-års jubilæum.

Grisevæddeløb, fåreklipning, fiskeauktion, konkurrence for byrådsmedlemmer i burger tilberedning, madskole og koncert med Tørfisk for blot at nævne et par af de programsatte aktiviteter.

Mange børnehaver og skoleklasser

Formiddagen var præget af de yngste af byens indbyggere, for børnehaver og skoler var inviterede forbi til at deltage i Madskolen samt tage et par ture på den populære halmrutchebane.

I Madskolen kunne børnene lave dip til agurke- og gulerodsstænger, ligesom der var mulighed for at kærne smør til madpakken.

- Jeg tror nærmeste alle byens børnehavebørn og de yngste skoleklasser var forbi, og der var smil hele vejen rundt, konstaterer Kristian Gade.

Med udstilling af gamle traktorer og maskiner, rebslageri fra Hjerl Hede og de nyeste traktorer fik de besøgende et indblik i den fantastiske udvikling landbruget har gennemgået. Vel aldrig før er der taget så mange billeder af kæmpe traktorer i Holstebros gader.

En af de gamle traktorer beundres.

Har givet et boost

Da burgerbaren åbnede op, tog formanden selv forklædet på, og langede burgere over disken, og her fik han mulighed for at få nogle gode snakke med byens borgere.

- Jeg kan mærke, det har givet mig et boost. Der var ingen, som i overhovedet ingen, sure miner eller negativitet over for vores erhverv. Der var taknemmelighed og stor velvilje til at bakke op om de gode danske råvarer, som vi knokler for at producere. Det er sådan noget der gør mig stolt af at være landmænd, siger han.

 

Cykelhold kom forbi

Ud på eftermiddagen ankom rådgivningsvirksomheden SAGRO’s store Takke Tour, der endte på torvet i Holstebro, hvor Kristian Gade og borgmesteren i Holstebro H.C. Østerby tog imod.

Starten var gået kl. 7.00 om morgenen i Esbjerg, og de havde tilbagelagt intet mindre end 140 kilometer på mountainbikes, hvor de undervejs havde takket de danske landmænd for indsatsen under coronakrisen, og borgmesteren var fuldstændig enig i, at landmændene i kommunen fortjener en ekstra tak.

- Det er fantastisk, at landbruget har holdt hjulene i gang. Vi plejer jo at sige, at hele Danmarks spisekammer er lige udenfor døren i vores område, så derfor er jeg utrolig glad for, at de danske landmænd har opretholdt hele produktionen og sørget for, at vi har fået noget på tallerkenen og i glassene også under Corona, sagde borgmesteren.

 

Et stærkt erhverv

På bagkant af jubilæet og Landbruget kommer til byen, er det en yderst tilfreds formand for Holstebro-Struer Landboforening det siger tak. 

- Jeg er hammerstolt over indsatsen under arrangementet, og jeg vil gerne sige tak til alle medlemmer og medhjælpere. Det ville ikke være muligt at stable sådan et arrangement på benene, hvis det ikke var for jer. Det er sammenhold af første klasse, og det er med til at gøre vores erhverv endnu stærkere, siger han.

Der blev ydet en kæmpe indsats fra grillmesteren og de mange frivillige da der blev produceret 2.000 burgere


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere