Landbruget rykker ind i bymidten i Vejen

Udgivet d. 24-05-2024

Landbrugserhvervet viser sig frem lørdag den 1. juni i Vejen, hvor der bliver aktiviteter for hele familien.

Lørdag den 1. juni bliver der mulighed for at se og høre mere om landbrugserhvervet, når de to landboforeninger Jysk Landboforening og Spiras går sammen om arrangementet: Landbruget kommer til byen.

Det sker i bymidten i Vejen, som bliver rammen om en række aktiviteter. Det er aktiviteter, som henvender sig til hele familien. Der er udstilling af dyr, der kan males mel og der kan kigges nærmere på store landbrugsmaskiner.

Børnene kan fornøje sig med både en korncontainer og lede efter karameller, og der er også lejlighed til at drøne rundt på pedaltraktorer.

Danish Crown ruller ind på pladsen med en foodtruck mens de to landboforeninger er klar til dialog og tilbyder smagsprøver i form af ost og vin.

Der bliver mulighed for at få et indblik i noget af alt det, som kartofler kan anvendes til, og der bliver lejlighed til at møde en biavler.

- Der er massivt fokus på landbruget i denne tid. Lige nu går bølgerne højt omkring indførelsen af en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer. Vi har masser af grønne ambitioner, og når der tales om en afgift, så er det vigtigt, at politikerne tager højde for, at der er landmænd, der allerede gør en masse klimatiltag i dag. Der kommer hele tiden nye løsninger, som vi implementerer i dansk landbrug, lyder det fra H.C. Gæmelke, formand for SAGRO.

Selvom landbruget ofte står for skud i medierne, har den danske befolkning generelt et positivt syn på erhvervet, hvilket fremgår af Landdistriktsbarometeret 2023. Her står der blandt andet at et flertal af danskerne ikke ønsker en markant mindre animalsk produktion og 43 pct. af danskerne er uenige eller helt uenige i, at den animalske produktion i Danmark skal være markant mindre end i dag. Og hele 78 pct. af danskerne har peget på landbrugs- og fødevareerhvervet som værende vigtigt for at skabe vækst og arbejdspladser i landdistrikterne.

- I SAGRO og ejerforeningerne gør vi en stor indsats for at bygge bro mellem land og by og have en åben dialog. Det samme gør de hos Landbrug & Fødevarer, og Landbruget kommer til byen er et meget konkret eksempel på det arbejde, siger han. 

Landbruget kommer til byen afvikles i tidsrummet fra klokken 10 til 14 d. 1. juni.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Stine Bundgaard Stine Bundgaard Politisk chef 96 29 66 02 40 29 58 85


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere