Nu bliver det konkret: På Klimadag kan du se din bedrifts klimaaftryk

Udgivet d. 19-04-2022

Snart er det et krav fra flere steder, at man kender sit klimaaftryk og handler på at nedbringe det. Klimadag er en god starthjælp til den proces.

Der tales meget om klimaaftryk og landbrug i disse tider, men det har ofte været i de højere luftlag. Nu bliver det konkret, for som deltager ved Klimadag kan man få en indføring i, hvad alt det her betyder for din egen bedrift.

 - Helt konkret kan man få beregnet klimaaftrykket for ens egen bedrift. For mange kan det være lidt af en øjenåbner, siger klima- og bæredygtighedsrådgiver hos SAGRO Rasmus Gøther Frost.

Derudover vil man få en introduktion til den generelle klimadagsorden og en forståelse for de forskellige udtryk, der bliver brugt i flæng, så som "CO2-ævkivalent" og "ESG".

- Man kan lige så godt komme i gang med at lære om det, da det i fremtiden er en vigtig konkurrenceparameter. Og snart er det et krav fra flere steder, at man kender sit klimaaftryk og handler på at nedbringe det, siger Rasmus Gøther Frost.

Bag Klimadag står SEGES, SAGRO og SAGROs ejerforeninger, og udover at møde nogle Danmarks fremmeste rådgivere inden for klima og miljø fra SAGRO, kan man også møde eksperter fra SEGES og Nykredit.

Nykredit og klima

Oplægsholdere fra Nykredit vil også fortælle om, hvor man hos dem arbejder med klima og bæredygtighed i forhold til landbruget. F.eks. har man som mål, at kreditforeningens investeringsaktiviteter samlet set er klimaneutrale i 2050. 

For at understøtte arbejdet med at nedbringe landbrugets klimaaftryk har SEGES udviklet det digitale værktøj ESGreen Tool. Den er bl.a. sat i verden for at give et overblik over ens bedrifts klimaaftryk i landbruget.

 - Den er et fremragende sted at starte og en god hjælp, når man skal have gjort det konkret for en selv. Men man skal ofte have hjælp til at komme i gang med værktøjet. Og det er derfor også en del af programmet for Klimadagene, siger Rasmus Gøther Frost.

Klimaværktøjet koster normalt penge, men hvis man deltager på en af klimadagene, vil brugen af den være gratis. Dette er takket være støtten fra Forenet Kredit og Nykredit. Ellers koster et abonnement omtrent 1.500-2.000 kr. om året, afhængigt af hvordan ens bedrift er skruet sammen.

Klimadag afholdes i Aulum den 5. maj og i Esbjerg den 6. maj. Ved at klikke på enten Aulum eller Esbjerg, bliver du ledt til den rette begivenheds omtale. 

Det er gratis at deltage, og der vil være fuld forplejning hele dagen. 

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Lisbeth Tønning Lisbeth Tønning Afdelingsleder, Miljø 76 60 23 66 20 18 48 09


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere