Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Udgivet d. 15-05-2019

SAGRO opdagede at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 kunder

- Når der skal ske tilbagebetaling af pension, skriver Udbetaling Danmark,  at de indberetter ændringen til Skattestyrelsen, som automatisk danner en ny årsopgørelse, så den for meget betalte skat kommer retur, fortæller økonomirådgiver og revisor, Niels Christian Graversen, SAGRO.

Indberetning bliver også foretaget, men i nogle tilfælde bliver der ikke - som ellers lovet - dannet en ny årsopgørelse, og dermed får borgeren ikke den skat tilbage, som de har krav på fortæller han.

Regnskabsafdelingen i Holstebro gennemgik en række sager for pensionerede kunder, og fandt 30 tilfælde, hvor borgerne ikke fik tilbagebetalt den skat, de skulle have.

Det drejer sig om pensionister, der har returneret for meget udbetalt pension. Det betyder naturligvis, at de ikke skal betale skat af beløbet.

SAGRO gjorde allerede i oktober 2018 kunderne opmærksomme på, at de burde tjekke, om der var kommet en ny årsopgørelse, hvis de faldt ind under ovenstående.

Og selv om der var sket indberetninger til SKAT, fandt SAGRO ved en gennemgang af sager fra 2015 omkring 30 fejl for omkring 400.000 kr. som borgerne mangler at få skat retur af.

Beløbet er fordelt på 30 personer, svingende fra nogle få tusinde kroner til over 100.000 kr.

Niels Christian Graversen tror, at der også kan være fejl i årene 2016 og 2017 og opfordrer til at kontakte SAGRO, hvis man har tilbagebetalt pension og er i tvivl om, hvorvidt de efterfølgende har få en ny/korrekt årsopgørelse.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Niels Chr. Graversen Økonomirådgiver Revisor 96 29 65 78 20 27 87 59
Niels Chr. Graversen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere