Betal din aconto-skat med glæde – og i god tid

Udgivet d. 15-11-2018

20. november er sidste frist for anden rate af aconto-skat 2018 – og det kan betale sig

Driver du din bedrift i selskabsform, er den 20. november en vigtig dag, hvor du kan spare en god portion på at betale din skat – om ikke med glæde – men så i det mindste i god tid.

Ventes til 1. februar, som er sidste frist for frivillig indbetaling af aconto-skat for skatteåret 2018, skal der betales et procenttillæg. For indkomståret 2017 udgjorde tillægget 0,6 %. 

Ved frivillig indbetaling den 20/11 skal der i princippet betales et endnu ikke fastsat procenttillæg, der dog for indkomståret 2017 udgjorde 0,0 %. 

Hvorvidt frivillig indbetaling kan betale sig, beror på forholdet mellem selskabets lånerente henholdsvis placeringsrente og det restskattetillæg, som skal betales, hvis skatten først betales til november 2019. Størrelsen af restskattetillægget for indkomståret 2018 er endnu ikke fastsat, men udgjorde 3,1 % for indkomståret 2017.

Koster på likviditeten

Det skal også dog nævnes, at virksomheden naturligvis skal have den nødvendige likviditet til at betale aconto-beløbet, som ”bindes” i 12 måneder.

Omvendt koster det så også de 3,1 procent i renter, hvis skatten først betales senere.

Datoen 20. november er også fristen for at nulstille anden rate ordinær aconto, hvis selskabet forventes at give underskud.

Kontakt din rådgiver, hvis du er i tvivl, om dine skatteforhold.

 

 

20. november er sidste frist for anden rate af aconto-skat 2018


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere